Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ганущин закликає допомагати і Львівщині, і Сходу

Під час панельної дискусії на 16 Економічному форумі очільник Львівської обласної ради Олександр Ганущин закликав міжнародні організації вкладати інвестиції як на Львівщині так і на сході країни. Панельна дискусія«Залучення міжнародної технічної допомоги та її ефективність» відбулася сьогодні, 4 листопада, у рамках 16 Міжнародного економічного форуму «Львівщина – фабрика Європи». Повідомила прес-служба Львівської облради.

«Я звертаюся до усіх представників міжнародних організацій, крім Львівщини допомагати тим, хто на сході», – зазначив Олександр Ганущин.

Окрім цього Олександр Ганущин розповів учасникам бесіди про Програму обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку. Цьогоріч серед пріоритетних напрямків: освіта, медицина, народні доми, вуличне освітлення. Також можна подавати ті проекти, які не дублюються з діючими обласними програмами.

Щодо транскордонного співробітництва, то зараз Львівщина бере участь лише в одній програмі«Україна-Польща-Білорусь». Втім, тут каже Олександр Ганущин, геополітично з Білоруссю все важче працювати. Мовляв: «важко бути «в одному возі» з країною, на території якої стоять ракетні комплекси, котрі долітають як і до України, так і до Польщі».

Відтак, очільник обласної ради закликав усіх присутніх працювати над новими міжнародними проектами: від енергозбереження до ремонту, реконструкції об’єктів, доріг, та виховувати кадри, які втілюватимуть задумане в життя.

«Менше слів - більше діла. Україна має бути гідно представлена в поки що ідеях наших польських колег «Європа Карпат» та «Можу до можу». Місце для реалізації знайдеться усім від ОТГ, громадського сектору, соціальної галузі до транскордонної співпраці» - зазначив Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ