Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Газ України” постачатиме природний газ лише за умови стовідсоткової проплати

У другій декаді серпня ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» буде постачати природний газ підприємствам комунальної теплоенергетики (ТКЕ) лише за умови  повного розрахунку за поточне споживання та повного виконання зобов’язань щодо погашення боргу за спожитий газ у 2006 році. Зазначені зобов’язання викладені в гарантійних листах, які підписані керівниками цих підприємств і погоджені місцевими органами влади. Повідомили у прес-службі ДК „Газ України”.

 На виконання доручень Уряду щодо забезпечення стовідсоткових розрахунків за природний газ усіх категорій споживачів та належної підготовки газових господарств до нового опалювального сезону 2006-2007 років ДК «Газ України» не виділила у першому кварталі серпня поточного року обсяги природного газу 51 підприємству (ТКЕ) - боржнику.
 ДК «Газ України» надала доручення підприємствам з газопостачання та газифікації відключити від газопостачання одинадцять  підприємств ТКЕ – найбільших боржників за спожитий газ у поточному році.
Серед них, зокрема, КП «Наше місто» (м. Трускавець Львівської обл.), борг - 790 тис. грн.
Загальний борг підприємств комунальної теплоенергетики ДК «Газ України» з початку року  перевищив 620 млн. грн. ДК «Газ України звертає увагу місцевих органів влади на необхідність прийняти рішення про введення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги для  підприємств комунальної теплоенергетики.
“КП “Наше місто”  відключили від газу ще минулого тижня, оскільки вони не тільки не  виконували графіку погашення боргу,  а й наростили  200 тис. грн за літній період. На 1 травня цього року КП «Наше місто» заборгувало ДП “Газ України” 671 тис.  грн, на сьогодні  борг виріс до 870 тис. грн. Борги цього підприємства, як і низки інших, були реструктуризовані на п’ять місяців. Зокрема, до 1 жовтня 2006 року підприємства мали сплачувати 20% боргу і додатково поточні платежі. Проте підприємства-боржники не тільки не погасили борги, а й наростили нові. Завтра на нараді буде вирішено питання відключення від газу ЛКП “Львівтеплоенерго” і ЛКП “Залізничнетеплоенерго”. Зокрема, ЛКП “Львівтеплоенерго” на сьогодні заборгувало ДП “Газ України” 11 млн грн. З них 3 млн грн боргу наростили вже в літній період. ЛКП “Залізничнетеплоенерго” заборгувало 2,2 млн грн, з них 440 тис. грн наростили за літній період. Якщо до завтра не буде повернено принаймні ті борги, які наростили у літній період, то львів’яни залишаться без гарячої води”, - розповів “Гал-info” директор львівської філії ДК “Газ України” Олег Щудлюк.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ