Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Газета колеги Ющенка опублікувала напіванекдот про Тігіпка

Сергій Тігіпко, який посів третє місце на виборах президента України, зовсім не є «новим обличчям» в українській політиці, а, скоріше, навпаки. Про це сьогодні пише газета «Україна молода», яку редагує Михайло Дорошенко, земляк і сподвижник Віктора Ющенка.

Видання нагадує, що Тігіпко - «виходець із комсомольського активу, який встиг попрацювати віце-прем'єр-міністром в уряді Павла Лазаренка і Валерія Пустовойтенка, міністром за прем'єрства Віктора Ющенка, був серед лідерів владного блоку «За єдину Україну» і прокучмівської більшості у Верховній Раді, головою Нацбанку і керівником виборчого штабу Віктора Януковича на минулих президентських виборах».

Крім того, Тігіпко не такий вже й «молодий», 13 лютого йому виповниться 50 - тобто, приблизно стільки, скільки і Юлії Тимошенко. Тігіпко всього на 6 років молодше за Ющенка, приблизно на 10 – від Віктора Януковича.

Газета нагадує, що в 1999 році Тігіпко хотів, щоб Кучма призначив його прем'єр-міністром. Проте екс-президент віддав перевагу Віктора Ющенка.

«Про мотиви такого вибору версій багато. Від піванекдота про те, що на питання, хто краще буде керувати урядом, Кучмі відповіли: різниці між ними немає, хіба що Віктор Андрійович, наткнувшись на стіну, сяде під іконами і заплаче, а Сергій Леонідович - буде довбати цю стіну головою, поки не проб'є щось з двох».

Після відставки Ющенка, нагадує газета, у Тігіпка знову з'явився шанс зайняти крісло прем'єра, але йому знову не пощастило.

«Після гучної відставки Віктора Ющенка Кучма призначив прем'єр-міністром Анатолія Кінаха. За іронією долі - теж вихідця з Молдови. Щоправда, до Тігіпка, на відміну від Кінаха, анекдоти про молдаван («скільки треба молдаван, щоб вкрутити лампочку? П'ятеро: один тримає лампочку, інші крутять табуретку») не приклеїлися», - розповідає «Україна молода».

«Чинним політичним лідерам «першого ешелону» слід замислитися над тим, чому народ так жадібно шукає собі «нові обличчя», що, як за часів порожніх магазинних полиць радянського періоду, готовий кидатися на протухлу ковбасу «собача радість», якщо хоча б її «викинули» замість заповітного сервелат», - зазначає газета, повідомив Новий регіон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ