Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Газета «Ратуша» стане офіційним друкованим органом Львівської міської ради

Першим питанням у порядку денному на завтрашньому сесійному засіданні Львівської міської ради, за попередньою інформацією, розглядатимуть механізми реформування друкованої комунальної газети „Ратуша” в офіційне видання ради. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У проекті Ухвали, зокрема, пропонується відповідно до положень Резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи "Про виконання обов'язків та зобов'язань Україною" від 05 жовтня 2005 року № 1466,  рекомендацій Ради Європи щодо покращення законодавчих та адміністративних умов для свободи засобів масової інформації, а також вимоги Плану дій Україна – ЄС щодо реформування державних та комунальних ЗМІ, здійснити реформування муніципального ЗМІ, шляхом перетворення друкованого засобу масової інформації Львівської міської ради – газети „Ратуша” в офіційне друковане видання Львівської міської ради.
Для розробки нормативних актів та механізмів здійснення цієї реформи планується узгодити Концепцію реформування та програмні засади дільності офіційного друкованого видання Львівської міської ради. Попередні консультації щодо реформування „Ратуші” із застосуванням кращих практик, як в Україні, так і за кордоном, проводились Секретарем Ради із експертами у галузі функціонування медіа.
Завтра міські обранці призначатимуть нового редактора „Ратуші”, який спільно із депутатськими комісіями, медіа-експертами та журналістським колективом має виробити чіткі схеми (механізми) такого реформування. Основним завданням таких змін, - зазначає прес-служба ради, - депутати вбачають у створенні офіційного друкованого видання, яке б використовувалось лише для опублікування прийнятих радою та її органами нормативно-правових актів та інших рішень, а також для громадського обговорення проектів рішень. Одночасно, планується залучення медіа-експертів і журналістських профспілкових організацій для надання висновків щодо доцільності та законності реформування міського ЗМІ.У проекті ухвали також передбачаються кадрові зміни. Зокрема рада розглядатиме призначення редактором Вовк Ярославу Василівну, що працює керівником прес-служби Львівської міської ради, яка замінить авторитетного і фахового журналіста Миколу Савельєва, що з 2005 по 2006 рр. очолював Львівське комунальне підприємство “Газета Львівської міської ради “Ратуша”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ