Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Газета "Високий замок" звинуватила сайт “Обозреватель” в порушенні журналістських стандартів

Львівська газета “Високий Замок” поширила заяву про те, що вона стала жертвою підступної маніпулятивної політтехнології з боку інтернет-видання «Обозреватель». Зокрема, «Обозреватель» передрукував інтерв’ю газети із захисником лідера опозиції під назвою «Сергій Власенко: «Усі бізнес-активи Щербаня отримали донецькі». "При цьому портал безцеремонно «нафарширував» його видуманими, до того ж безграмотними вставками, яких в нашій публікації не було", - сказано у заяві.

Заява газети “Високий Замок

 Їх набереться на добрих дві сторінки комп’ютерного тексту. Там ідеться про речі, які Власенко нам не говорив, і не міг говорити. Вони створюють у читача хибне враження, дезорієнтують його. Ця компіляція компрометує екс-прем’єра, її захисника, загалом опозицію. Як і «Високий Замок». Маємо не що інше як інформаційне кілерство! Тиражуючи сфальсифіковане інтерв’ю, «Обозреватель», вочевидь, переслідував мету, яку колись декларував сумновідомий Йозеф Геббельс: «Брехня, сказана сто разів, стає правдою». Керувався ще однією ціллю, яку озвучувала права рука біснуватого Гітлера: «Ми домагаємося не правди, а ефекту».

Видумані «Обозревателем» «цитати від Власенка» зіштовхують політиків,виставляють захисника Тимошенка некомпетентним юристом, зображують його кар’єристом, пліткарем, заздрісником, хвальком, епатажним демагогом.Приписані Власенку фрази: «Всі судді країни корумповані», «чесного суду в Україні немає, так само, як і порядних суддів», «абсолютно всі лікарі повністю підконтрольні Банковій. В Україні неможливо знайти жодного порядного лікаря» налаштовують проти нього, а також проти опозиції усіх суддів і лікарів.Приписали Власенкові і такі слова про Портнова: «мотивом такого особливого ставлення Андрія Портнова до мене є його заздрість, адже він знає, що по юридичній кваліфікації я його на голову вище. Та йому не дають спокою мої лаври найкращого юриста в країні, тому він намагається знищити мене». Дописали і таку фразу: «я в будь-якій ситуації буду продовжувати боротьбу, навіть ціною власного життя»…

Ми зв’язувалися з редакцією «Обозревателя», вимагали негайного спростування, зняття брехливої публікації і вибачення. У приймальній видання зробили вигляд, що не знають, про що йдеться. З шеф-редактором з’єднувати відмовилися. Щоправда, обіцяли передзвонити. Але так і неперетелефонували.

З таким цинізмом «Високий Замок» стикається вперше. Очевидно, розрахунок його сценаристів був на те, щоби під брендом поважної і популярної газети, втюхати у мізки читачів отруйну брехню…Вважаємо дії сайту “Обозреватель” порушенням будь-яких засад і стандартів журналістики. Проти таких методів має повстати уся журналістська братія, бо такі “колеги” компрометують увесь журналістський цех. По суті, “Обозреватель” вчинив злочин, бо те, що він зробив — це шахрайство, фальсифікація, обман читача. Такі речі є неприпустимим. За це треба бити по руках!

Головний редактор газети “Високий Замок” Наталія Балюк".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ