Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Газету „Ратуша” реформують без відома колективу редакції

На завтрашньому засіданні сесії міськради розглянуть питання про  залучення медіа-експертів і журналістських профспілкових організацій для надання висновків щодо доцільності та законності реформування газети „Ратуша” і, в той же час, на завтра уже   заплановано змінити головного редактора.
Головний редактор „Ратуші”  Микола Савельєв  обурений тим, що ніхто не радився ні з ним, ні з трудовим колективом щодо реформування газети „Ратуша”. До того ж ніхто не повідомив редакцію про завтрашній розгляд питання щодо призначення нового редактора „Ратуші”.
„Для того, щоб призначити нового головного редактора, треба для початку зняти старого, а мені ні про розгляд на сесії, ні про моє звільнення ніхто не повідомляв.  До того ж на звільнення повинна бути об’єктивна причина, мені ж на ніхто не вказував на недоліки моєї роботи, проте  звільняють, – повідомив „Гал-info”  Микола Савельєв. – Все, що стосується Ратуші, нам повідомляють пост-фактум. Таких речей не дозволяв собі навіть Любомир Буняк”.
Микола Савельєв  вважає: „Газета буде виходити в форматі бюлетеня для того, щоб частина грошей, передбачених для фінансування „Ратуші”, перекинути на інше видання, яке не буде відстоювати інтереси депутатів, а відстоюватиме інтереси Андрія Садового. Якщо  потрібен інформаційний бюлетень, де будуть друкуватися рішення і ухвали Львівської міської влади, то це  можна   робити  коштом і резервами „Ратуші”.
На думку Миколи Савельєва: „Після реформування  „Ратуші” відбудеться значне скорочення, яке, можливо, зачепить „Львівський портал” і  „Ратуша ТБ”,  адже навіщо Андрію Садовому  телебачення міської ради, коли в нього  є ТРК  „Люкс””
Зараз в „Ратуші” працює 7 журналістів, а також літредактор, макетувальники, прибиральниця, охорона, бухгалтер. Тижневик „Ратуша” має  близько 650 передплатників.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ