Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Газовики так залякали львів’ян, що вони бояться їм відчиняти двері

У Львові зростає кількість випадків отруєння чадним газом людей в помешканнях. Однією з причин такої ситуації є порушення правил безпечної експлуатації газових приладів самими мешканцями. Про це повідомив сьогодні , 14 січня, на прес-конференції начальник відділу захисту населення і території управління з питань надзвичайних ситуацій Євген Басан.

 

За його словами, від початку цього року зафіксовано два випадки отруєння чадним газом. Загалом постраждало 5 осіб, в тому числі 2 дітей. Торік 31 львів’янин отруївся чадним газом, 6 людей померло, серед яких двоє підлітків по 14 років.

 

Євген Басан відзначив, що головна проблема – самовільне встановлення газових приладів. «Часто мешканці, не звертаючись до відповідних служб, самовільно встановлюють не завжди якісне газове обладнання. В таких випадках при квартальних перевірках вони не відчиняють двері представникам ЛКП чи «Львівгазу», які повинні перевіряти справність цього обладнання. Газовики не можуть потрапити у майже 40% квартир», - додав він.

 

Також Євген Басан відзначає проблему необізнаності людей, адже вони заклеюють вентиляції під час ремонтів, або встановлюють з порушеннями котли чи бойлери, наприклад вмонтовують у меблі.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ