Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Гендиректором Укрзалізниці призначили Сергія Болоболіна

Болоболіна Сергія Петровича призначено генеральним директором Державної адміністрації залізничного транспорту України (Розпорядження Кабінету Міністрів України № 32-р. від 28.01.2013 р.). Про це повідомляє сайт Укрзалізниці.

29 січня 2013 року у приміщенні Укрзалізниці Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та Міністр інфраструктури України Володимир Козак представили колективу нового генерального директора Укрзалізниці Сергія Болоболіна. До призначення на цю посаду Сергій Петрович працював першим заступником генерального директора Укрзалізниці.

«Впевнений, що під керівництвом Сергія Болоболіна Укрзалізниця продовжить слідувати окресленим Президентом України та Урядом курсом і досягне високої європейської якості залізничного обслуговування пасажирів та ефективної логістики вантажоперевезень. Мінінфраструктури усіляко сприятиме цьому та підтримуватиме будь-які позитивні починання. Корінна модернізація країни, розпочата Президентом Віктором Федоровичем Януковичем, потребує від усіх нас максимальної самовідданості, ефективної командної роботи, професіоналізму та відповідальності», – зазначив Віце-прем’єр-міністр України.

Серед головних завдань нового очільника Укрзалізниці Олександр Вілкул назвав необхідність продовжувати роботу з підвищення стандартів безпеки та комфорту для пасажирів, досягнення нової якості послуг та логістики, запровадження найсучасніших технологій та передового світового досвіду.

«Однак, перш за все Сергій Петрович Болоболін має дбати про інтереси майже 400-тисячного трудового колективу, про добробут та майбутнє працівників та їх родин, пам’ятати про необхідність соціального захисту ветеранів галузі», – наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

Як зазначив Міністр інфраструктури Володимир Козак, перед новим очільником залізничної галузі стоїть завдання підвищити заробітну плату працівникам, зберегти їх соціальну захищеність та впровадити започатковані реформи. «Головне, новий керівник повинен бачити перспективи розвитку залізничного транспорту. У Сергія Петровича це бачення є. Хочу побажати, щоб успіх, якого очікують від нашої команди Президент України і Уряд, прийшов якомога раніше», – зазначив Володимир Козак.

У свою чергу Сергій Болоболін подякував за довіру та пообіцяв зробити усе можливе для того, щоб вирішити ті завдання, поставлені Президентом України.

«Нам необхідно якомога ефективніше використовувати те, що маємо, підвищувати дохідність, зменшити зношеність основних фондів, не допустити соціальної напруги у галузі. Хочу запевнити, що докладу максимум зусиль, щоб виправдати таку високу довіру», – зазначив Сергій Болоболін.

Довідка:

Болоболін Сергій Петрович народився 28 лютого 1961 року в місті Ртіщево Саратовської області.

У 1985 році закінчив Ростовський інститут інженерів залізничного транспорту.

Трудову діяльність розпочав на ст. Ясинувата, де вже через два роки після закінчення інституту (1987р.) стає головним інженером станції Ясинувата Донецької залізниці.

З 1991 року по 2000 рік обіймає посаду начальника станції Ясинувата Донецької залізниці.

2001 р. — заступник начальника Донецької залізниці з перевезень.

З 2006 року по 2008 рік — начальник Одеської залізниці.

2008-2011 рр. — перший заступник начальника Донецької залізниці.

З квітня 2011 р. — перший заступник генерального директора Укрзалізниці

28 січня 2013 року – призначений генеральним директором Укрзалізниці.

Державні нагороди:

  • орден «За заслуги» III ступеня,
  • 2 знаки «Почесному залізничнику»,
  • знак «Залізнична слава» III ступеня,
  • знак «Шахтарська слава» III ступеня,
  • почесне звання «Заслужений працівник транспорту України»,
  • знак «За заслуги. Укрзалізниця» III ступеня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ