Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генеральний Настоятель Салезіянського Згромадження навідається до Львова

З 29 до 31 липня цього року у Львові перебуватиме Генеральний Настоятель Згромадження отців Салезіян о. Паскуаль Чавес Віллануева. Він приїжджає відвідати салезіянські спільноти в Україні, братів, їх діла, переглянути хід справ та розвиток в Україні євангелізаційно - виховничої справи, яку розпочав ще в 1841 році св. Іван Боско. Бл. папа Іван Павло ІІ у своєму листі "Iuvenum Patris" (1988) назвав його “батьком та учителем молоді". Повідомили в прес-службі Глави УГКЦ.

Отець Паскуаль є мексиканцем за походженням, доктором Біблійного богослов'я. Він володіє іспанською, італійською, англійською, німецькою, французькою та єврейською мовами. Для Салезіян о. Паскуаль є харизматичною особою - "живим Доном Боско", бо він представляє самого Засновника, будучи його дев'ятим наступником.
У програмі святкувань, що відбуватимуться 30 липня 2006 року, - Урочиста Св. Літургія, зустріч із Салезіянською Родиною, зустріч з молоддю.
Сьогодні українські салезіяни східного обряду мають два осередки у Львові, збирають дітей та молодь у т. зв. ораторіях (з лат. “оratorium” – місце молитви), під час літа проводять літні табори "Веселі Канікули", утримують Молодіжний Навчальний Центр, Приватний ліцей ім. Блаженного Климентія Шептицького та інші духовно-виховні ініціативи для дітей та молоді міста Львова. Опікуються притулком для дітей в м. Одесі, а з вересня 2005 року розпочали свою виховно-душпастирську діяльність в м. Ужгород, де починають впроваджувати діло св. Івана Боско - батька, учителя і друга молоді.

 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ