Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генерали штовхають Путіна до війни. Доля України вирішиться у найближчі 10 днів, - політолог

У зв’язку із загибеллю людей, що були на борту літака "Боїнг-777, від рук російської воєнщини, український конфлікт перестав бути суто українським чи україно-російським і став міжнародним. В центрі світових подій нині перебуває Україна та її боротьба. Про це в коментарі Гал-інфо розповів політолог Віктор Небоженко.

Він пояснив, що єдиним недоліком є те, що нам не вдалося вчасно сформувати армію та повністю перезавантажити владу.

«Треба визнати, що на Донбасі воюють не ополченці, а організовані бойові підрозділи, які на 80% складаються із професійних російських військових. Це дуже сумно і попри запевнення, що все закінчиться за три місяці, війна йтиме довго», - сказав політолог.

Однак, за словами Віктора Небоженка, можна говорити про так зване «українське чудо».

«Сталося чудо, українська армія фактично виникла з нічого. Ми мали деморалізовану міліцію і 5 тис. солдатів, а в результаті отримали за короткий проміжок часу боєздатну армію, чого не чекала Росія», - сказав політолог.

Він зазначив також, що в Україні нині парламентська криза. За словами Віктора Небоженка, Україна не може після подій на Майдані більше опиратися на парламент, який фактично обслуговував сім’ю Януковича.

«Що ж стосується міжнародного виміру, то Україна нарешті навчилася тихо говорити «ні» на вимоги щодо переговорів з терористами. Логіка Німеччини, яка постійно штовхає до цього Україну, є незрозумілою. При цьому Німеччина пропонує враховувати не лише думку сепаратистів, але й інтереси Росії при підписанні Асоціації з ЄС», - сказав політолог.

Він також пояснив, що інтереси Росії у цьому питанні не у торгівлі чи бізнесі, а у військово-промисловому комплексі, зокрема його цікавить завод «Южмаш».

«Не знаю, чи розуміє це пані Меркель, чи є вона інструментом миру, чи нестабільності. Про які переговори може бути мова, коли Україна стікає кров’ю? Поки кордон не буде повністю закритим, поки бойові дії не будуть припинені, то жодних перемовин бути не може», - зазначив Віктор Небоженко.

Він наголосив, що Росія не зупиниться у своєму намірі провокувати відкритий збройний конфлікт.

«Росія так просто не зупиниться. Настрої в Росії межують з істерією, рейтинг Путіна 86%. Він тепер має тільки наступати, але розуміє, що санкції відіб’ються на ньому та на його оточенні. Серйозний прорахунок зробили США, які давили на корумповане середовище Путіна, але забули про генералітет. Військові не підпадають під санкції заходу», - зазначив політолог.

За його словами, нині Путін опинився в незручному становищі, адже, з одного боку, на нього тисне його корумповане середовище, яке втрачає гроші, а з іншого, – генерали, які хочуть розв’язати війну.

Політолог не виключає, що збитий малайзійський літак – це не прорахунок і не випадковість, а спланований захід для того, щоб підштовхнути Путіна до війни з Україною, адже сама думка, що Україна може перемогти у цьому конфлікті викликає у них жах.

Він зазначив: «Якщо Україна переможе, то це буде сигнал для Китаю, що Росія слабка і можна сміливо висувати територіальні претензії».

«Насправді найближчі десять днів  будуть вирішальними для України. Або переможе військова верхівка і ГРУ, що вимагають війну, або ж оточення Путіна, яке готове вести переговори із залученням дипломатів», - наголосив Віктор Небоженко.

Фото - etoday.ru

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ