Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Генії з мікрорайонів: у Львові на фасадах будівель оселяться мистецькі твори

Сьогодні, 14 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв із зауваженнями рішення "Про популяризацію відомих постатей та знакових історичних подій у просторі міста Львова", передає Гал-інфо.
Фото Олена Ляхович

У документі зазначено, що рішення прийняте з метою популяризації відомих постатей культури та мистецтва Львова, знакових історичних подій, покращання візуального сприйняття уніфікованих житлових будівель, споруд та комплексів, зведених у 70-90-х роках минулого століття, та новобудов, формування покращеного сприйняття архітектурного довкілля та його творчої візуальної інтерпретації, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні“.

Відповідно до цього документа, виконавчий комітет вирішив:

1. Управлінню культури департаменту розвитку подати управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування і районним адміністраціям перелік імен відомих постатей міста Львова та знакових історичних подій для можливості розміщення творів мистецтва (стінопису, мозаїки, вітражу, графіті, скульптури тощо) на фасадах новобудов, існуючих будівлях. Відповідальний: начальник управління культури департаменту розвитку.

2. Управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування та управлінню охорони історичного середовища при погодженні паспорта опорядження фасаду враховувати можливість розміщення творів мистецтва (стінопису, мозаїки, вітражу, графіті, скульптури тощо) на фасадах об’єктів будівництва. Відповідальні: начальник управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування, начальник управління охорони історичного середовища.

3. Районним адміністраціям надати управлінню культури департаменту розвитку перелік існуючих будівель, на фасадах яких можливе розміщення творів мистецтва (стінопису, мозаїки, вітражу, графіті, скульптури тощо) за попереднім погодженням з власником (балансоутримувачем) будівель. Відповідальні: голови районних адміністрацій.

4. Встановити, що фінансування заходів, пов’язаних з розміщенням творів мистецтва (стінопису, мозаїки, вітражу, графіті, скульптури тощо) на фасадах існуючих будівель у районах м. Львова, здійснюється за рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті м. Львова на реалізацію заходів Програми “Львів 2020: Фокус на культуру“ у рамках проекту “Генії з мікрорайонів: шість районів, шість муралів, шість особистостей“.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань розвитку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ