Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геннадій Зубко: Першого квітня водоканали не припинять працювати

Як повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра України, Уряд своїм рішенням продовжив дію безстрокових договорів ʺУкрінтеренергоʺ з водоканалами, допоки вони не знайдуть іншого постачальника або не перейдуть у статус захищеного споживача.

Про це в коментарі ТК ʺУкраїнаʺ повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

ʺЦе рішення дасть можливість працювати водоканалам, які наразі не мають іншого постачальника. Додатково Уряд дав можливість водоканалам укладати з ʺУкрінтеренергоʺ договори щодо реструктуризації заборгованості за електроенергіюʺ, – зазначив Геннадій Зубко.

Він нагадав, що Урядом спільно з депутатами був напрацьований законопроект №9406, який зараз перебуває на розгляді у Парламенті, а його прийняття дасть можливість водоканалам не платити авансові внески.

ʺМи будемо наполягати на його першочерговому прийнятті. Можливості сплачувати авансову плату водоканали не мають. Принцип їх роботи зрозумілий всім – вони постачають воду лише після того, як отримають плату від населення, оптових і промислових споживачів. А на це йде мінімум місяць. Тому прийняття цього закону є вкрай необхідним, і він є коригуючим стосовно прийнятого Закону ʺПро ринок електричної енергіїʺ, – підкреслив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ