Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генпрокуратура ініціюватиме звільнення двох суддів головного суду на виборах

Генеральна прокуратура буде ініціювати звільнення ще двох суддів Київського апеляційного адміністративного суду, які в ніч перед виборами прийняли рішення на користь кандидата в Президенти Юлії Тимошенко. Про це пише «Комерсант-Україна» з посиланням на заступника генерального прокурора Віктора Кудрявцева, – повідомило proUA.

 

Кудрявцев нагадаємо, що Генеральна прокуратура вже порушила кримінальну справу відносно одного з суддів КААС - Володимира Кузьменка, який напередодні першого туру виборів ухвалив судове рішення, що забороняє голосувати на дому без медичної довідки.

 

За словами Кудрявцева, порушення, які можуть привести до звільнення, були виявлені Генпрокуратурою у роботі всіх трьох суддів КААС, що ухвалили «нічні рішення», а саме: Володимира Кузьменка, Мальвіни Даниловою та Олени Умновою.

 

Як розповіли в ГПУ, тепер генпрокурор Олександр Медведько буде ініціювати питання про їх звільнення.

 

«Ми проаналізували всі рішення (прийняті суддями КААС в ніч з 16 на 17 січня) і прийшли до висновку, що явно незаконним є тільки одне (що стосується голосування на дому.-ред). Порушення є, але на кримінал не тягнуть, тому питання про звільнення з посади буде ініційовано відносно трьох, а кримінальна справа за винесення завідомо неправосудного рішення - тільки щодо одного з них », - розповів Кудрявцев.

 

Нагадаємо, в ніч перед першим туром виборів КААС прийняв кілька рішень, що задовольнив позовні вимоги штабу і союзників Юлії Тимошенко. Зокрема, було прийнято рішення про заборону вносити виборців у списки за рішенням виборчої комісії у день голосування. Тієї ж ночі за кілька годин до відкриття виборчих дільниць КААС ухвалив, що голосування на дому можливо тільки за наявності довідки медичної установи. Ще одне рішення - про право члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка, який досяг пенсійного віку, брати участь у засіданнях Центрвиборчкому.

 

proUA.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ