Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генпрокуратура поінформувала Ющенка про перевірку заяви Черновецького. Оцінку діям Луценка дадуть у парламенті 6-7 лютого

«Генеральна прокуратура України поінформувала Президента України, що на виконання його доручення №1-1/99 від 21 січня 2008 року прокуратурою міста Києва проведено перевірку, якою встановлено, що 18 січня 2008 року до прокуратури Печерського району міста Києва звернувся голова Київської міської державної адміністрації Леонід Черновецький із заявою щодо спричинення йому міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком тілесних ушкоджень. Під час дослідної перевірки, проведеної за даною заявою, з’ясувалось, що 18 січня 2008 року, близько 17 години, після засідання Ради національної безпеки і оборони України Юрій Луценко, перебуваючи в залі засідань, будучи обуреним висловлюваннями на свою адресу з боку Леоніда Черновецького, які мали місце під час засідання РНБО України, діючи умисно, на ґрунті виниклих неприязних стосунків, знаходячись поряд із Черновецьким Л.М., наніс останньому удари в пах та обличчя, після чого інцидент був припинений особами, які знаходились у цьому ж залі», — повідомляє офіційний портал Генпрокуратури України.
«Унаслідок ударів, у відповідності до акту комісійного судово-медичного дослідження № 72 від 18 січня 2008 року, Леоніду Черновецькому були спричинені легкі тілесні ушкодження за критерієм тривалості розладу здоров’я.
Таким чином, у діях Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка наявні ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України, а саме нанесення умисних легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.
Зважаючи на те, що Луценко Юрій Віталійович є службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, у відповідності до ст. 112 КПК України проведення досудового слідства доручено слідчому прокуратури міста Києва», — вказано у повідомленні.
Нагадаємо, позаминулої п’ятниці опісля засідання РНБОУ міністр Юрій Луценко на очах у багатьох губернаторів побився із київським мером Леонідом Черновецьким, який на засіданні звинуватив Луценка у вимаганні від нього київської землі, шантажуючи його арештом сина мера. Луценко ж назвав Черновецького «брехуном» і зазначив, що вибачатися не має наміру. Обидва уже зняли побої і готують судові позови.
23 січня, на засіданні опозиційного уряду лідер Партії регіонів Віктор Янукович зазначив, що його політична сила домагатиметься відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Водночас, як повідомили «Гал-info» у прес-службі парламенту, питання про оцінку дій міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка під час інциденту, що стався між ним та Київським міським головою Леонідом Черновецьким запропоновано розглянути у Верховній Раді України 6 або 7 лютого.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ