Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генпрокуратура РФ офіційно попросила вибачення перед українцем Литвиновим за дві кримінальні справи, – адвокат

Громадянину України Сергію Литвинову, засудженому навесні в РФ за розбій на південному сході України, надійшов лист за підписом помічника генпрокурора РФ з офіційними вибаченнями. Про це адвокат Віктор Паршуткін повідомив журналістам 9 серпня в перерві засідання суду в Ростові-на-Дону.

«У листі, відправленому 8 липня, Генпрокуратура РФ просить вибачення за переслідування Литвинова за частиною 2 статті 105 (вбивство) і за статтею 356 (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) КК РФ», – сказав адвокат .

У Ростовському обласному суді розглядається скарга адвокатів Литвинова на вирок за розбій. У квітні Тарасівський районний суд Ростовської області засудив Литвинова у цій справі до 8,5 років колонії суворого режиму.

Нагадаємо, 20 квітня 2016 року Литвинов був засуджений до 8 років і 6 місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у розбої щодо громадянина Росії в зоні АТО.  За версією російського слідства, українець ніби разом із невідомими військовими викрав у громадянина Росії Алєксандра Лисєнка два автомобіля. Проте один автомобіль належить жителю Луганської області і перебуває зараз в розшуку, а другий – перебуває в Луганську і у розшуку не перебуває.

«Однак цим доказам захисту судом у вироку оцінка не була дана. Суд не врахував обставини, які могли істотно вплинути на висновки суду», – зазначив адвокат. 

При цьому 25 листопада 2015 російський суд виправдав Литвинова, якого слідсво назвало бійцем батальйону «Дніпро» і звинуватило у застосуванні заборонених методів ведення війни і вбивстві 39 мирних жителів донбасу.

Сергія Литвинова, мешканця прикордонного села Комишне Луганської області, схопили 22 серпня 2014 у Ростові-на-Дону.

У липні український політв'язень Сергій Литвинов подав позов про компенсацію 3 млн 300 тис. рублів за заподіяну йомунезаконним кримінальним переслідуванням моральну шкоду.

Також захист Литвинова планує подати скаргу в Європейський суд із прав людини..

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ