Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генпрокуратура Росії заблокувала сайт torrents.ru.

У "Ру-Центрі" повідомили, що домен torrents.ru був заблокований за запитом із Слідчого комітету при прокуратурі Чертанівського району №343227, пише РБК daily. У "Ру-Центр" прийшов відповідний лист за підписом старшого слідчого А.В. Симонова з проханням припинити делегування домена у зв'язку з попереднім слідством у кримінальній справі за ст. 146 КК РФ (порушення авторських і суміжних прав в особливо крупних розмірах). Ця стаття передбачає штраф до 200 тис. руб. або тюремний термін до двох років.

Як повідомив прес-секретар "Ру-центру" Андрій Воробйов, дія домена поки припинена до відповідного розпорядження Слідчого комітету. Мова не йде про анулювання реєстрації домена, а всього лише про тимчасове припинення його роботи, запевняє А.Воробйов.

У Слідчому комітеті при прокуратурі факт розслідування кримінальної справи, порушеної за ст. 146, підтвердили, але подробиць не повідомили.

Власником torrents.ru є Dreamtorrent Corp, зареєстрована на Сейшельських островах. Співробітник компанії повідомив, що офіційних паперів з прокуратури Dreamtorrent Corp поки не отримувала і нікого із співробітників до суду не притягували.

Torrents.ru налічує близько 4 млн активних користувачів. На трекері зареєстровано більше 824 тис. роздач файлів, сумарний розмір яких складає більше 1 петабайта (1,05 млн Гб). Сайт працює по моделі пірінгової мережі, дозволяючи користувачам обмінюватися файлами між собою. На сайті викладені роздачі кінофільмів, музики, софтвера і так далі. За запитом правовласників сайт закривав відповідні роздачі, передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ