Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Генпрокурор доручив перевірити усі дитячі санаторії

Генеральний прокурор України доручив провести невідкладні перевірки додержання прав дітей на безпечні умови відпочинку та оздоровлення. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Генеральною прокуратурою України із залученням контролюючих органів організовано перевірки додержання законодавства про оздоровлення та відпочинок дітей у дитячих оздоровчих закладах та санаторіях.

Результати засвідчили, що майже у кожному другому оздоровчому закладі виявляються суттєві порушення санітарних та епідеміологічних норм. Не забезпечено належний контроль за якістю харчування, термінами зберігання продуктів, не дотримуються санітарно-гігієнічні і технологічні правила при організації процесу приготування їжі.

Виявлено випадки відкриття дитячих оздоровниць без дозволів органів санітарно-епідеміологічної служби. Зокрема ДП «Санаторій «Дніпровський» Дніпропетровської області, ДОТ «Лебяжий» Автономної Республіки Крим.

Як наслідок, лише упродовж липня 2011 року зареєстровано масові харчові отруєння дітей під час оздоровлення та відпочинку. Зокрема, із дитячого оздоровчого табору «Альбатрос» м. Севастополя з гострою кишковою інфекцією до лікарні потрапило 74 дитини, з спортивного табору «Колос» Чернігівської області - 21 дитина. До Запорізької обласної інфекційної лікарні поступило 18 дітей, які відпочивали у дитячому оздоровчому таборі «Салют».

Генеральним прокурором України доручено підпорядкованим прокурорам невідкладно провести перевірки додержання прав дітей на безпечні умови відпочинку та оздоровлення, вирішити питання про порушення кримінальних справа, притягнення до відповідальності службових осіб контролюючих органів.

За фактами масового отруєння дітей прокурорами Запорізької, Чернігівської областей та м. Севастополя порушено кримінальні справи, ініційовано притягнення до відповідальності посадовців органів контролю.

З метою запобігання подальшому поширенню харчових отруєнь, інфекційних захворювань у дитячих оздоровчих закладах Генеральною прокуратурою України направлено вимогу до Державної санітарно-епідеміологічної служби України щодо посилення нагляду за додержанням санітарно-епідеміологічних норм, контролю за якістю води, продуктів харчування та термінами їх зберігання.

Також доручено прокурорам регіонів провести перевірки належного виконання органами санітарно-епідеміологічної служби повноважень щодо держаного нагляду у сфері охорони життя здоров'я населення.

Перевірки з цих питань перебувають на контролі Генеральної прокуратури України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ