Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генштаб: мобілізовані в російську армію кримчани не є дезертирами

Насильно мобілізовані в російську армію кримчани не є дезертирами, заявив 24 листопада в ефірі Радіо Крим.Реалії сказав представник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов. Водночас, за його словами, це не стосується українських військових, які порушили присягу, вони будуть відповідати, згідно з українським законодавством.

«Військовослужбовці українських Збройних сил, які зрадили присязі на вірність народу України, і у встановлені законом терміни не вийшли на материкову частину України для подальшого проходження служби, є дезертирами. Щодо всіх цих військовослужбовців порушені кримінальні справи», – сказав Селезньов.

За словами представника Генштабу, кримінальна відповідальність не поширюється на громадян України, які зараз проживають на півострові і змушені служити в лавах російської армії.

У 2014 році Селезньов повідомляв, що після анексії Криму на материкову частину України переїхали лише 30% українських військових. При цьому він не стверджував, що всі військові, що залишилися на півострові, продовжили службу в російській армії, багато хто міг просто звільнитися.

Згідно з українським законодавством, військові, які перейшли на службу в російську армію, вважаються дезертирами. За повідомленням представника СБУ Олени Гітлянської, щодо них розслідують кримінальні справи за статтями дезертирство і державна зрада.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ