Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Генштаб: термін наступної мобілізації становитиме 210 днів

У Генштабі обіцяють, що чергова хвиля мобілізації розповсюджуватиметься рівномірно на всі регіони України в залежності від кількості боєздатного населення. Про це на брифінгу у вівторок у Києві заявив заступник начальника управління мобілізаційного планування Генштабу Володимир Талалай.

За його словами, Верховна Рада має затвердити указ президента про чергову хвилю часткової мобілізації, а отже конкретні терміни початку мобілізації на даний момент невідомі.

Разом із тим, за його словами, раніше мобілізовані громадяни будуть звільненні від проходження військової служби в зоні АТО з березня по травень поточного року.

"В ході наступної черги будуть призвані практично такі ж категорії як і в минулому році: це громадяни, які за станом здоров'я придатні до несення військової служби, які мають військово-облікову спеціальність, тобто військову підготовку. Також в ході проведення мобілізації буде дотримано принцип рівномірного навантаження на регіони держави, щоб не було соціальних загострень в тому чи іншому населеному пункті в тому числі через вилучення працездатних громадян", - сказав Талалай.

За його словами, термін мобілізації становитиме 210 днів, 26 з яких відведено на загальновійськову підготовку а 15 на бойове злагодження.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ