Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Генштаб: У Маріуполі - планова ротація, демобілізацію проведуть за графіком

Станом на 11 липня у Маріуполі проводиться планова ротація ЗСУ, з чим пов'язане переміщення озброєння та особового складу у місті.

Про це Українській правді заявили у Генштабі ЗСУ, спростувавши повідомлення про те, що сили АТО нібито залишають місто і виводять техніку.

"Наразі проводяться заходи, спрямовані на посилення обороноздатності Маріуполя. Проводиться планова ротація, частина підрозділів виводиться у райони відновлення боєготовності, на полігони. Їх місце зайняли підрозділи, що мають високий рівень підготовки", - зазначив речник Генштабу Владислав Селезньов.

Також він заявив, що повідомлення про подовження термінів демобілізації бійців, мобілізованих під час "третьої хвилі" у 2014 році.

"У терміни, встановлені законодавством, та згідно з наказом президента №328-2015, з липня до вересня 2015  року буде проведено звільнення в запас тих військових, хто протягом року виконував завдання у зоні АТО.  Аналіз кількох днів проведення шостої хвилі мобілізації демонструє, що Генштаб чітко витримає графік та динаміку проведення усіх передбачених заходів, тому  говорити  про несвоєчасну демобілізацію некоректно", - зазначили у Генштабі. 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ