Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Геращенко пов'язала загострення в Авдіївці з переговорами

Представник гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко пояснює загострення на Донбасі проведенням важливих міжнародних переговорів. Про це вона написали на своїй сторінці Facebook.

"Росія НЕ ВИКОНУЄ не лише пункт мінських угод про негайне звільнення заручників, але і ключовий, перший , безпековий- про негайне припинення вогню, встановлення режиму тиші", - зазначила Геращенко.

"Загострення ситуації на фронті, як правило, відбувається напередодні важливих міжнародних зустрічей чи переговорів. Така ФСБшна тактика – підняти ставки в торгах, лякати світ загостренням конфлікту, наступом, брязкати зброєю, погрожувати силою", - написала вона.

"Для України наші загиблі герої - це наша трагедія, це наше спільне горе, це наші друзі і знайомі, світлі хлопці, з якими ще вчора пили чай десь на Донбасі чи чиї родини знаєш особисто. Для Кремля- просто цифри і статистика, ось в чому різниця. Для Європи і світу.....- це щось далеке, про що не завжди комфортно думати і згадувати. Інакше б ніхто з європейців не міг на повному серйозі говорити про місцеві вибори на Донбасі як шлях до закінчення війни", - зазначила Геращенко.

"Цікаво, хто з них готовий поїхати спостерігачами в Авдіівку......Риторичне питання, яке ми щоразу задаємо на всіх міжнародних зустрічах і на якому наші візаві починають ховати очі", - додала віце-спікер ВР.

Геращенко також зазначила, що РФ поставляє бойовикам зброю через кордон у так званих гумконвоях чи по залізниці до окупованого Дебальцева.

Як відомо, у понеділок президент Петро Порошенко перебуває у Німеччині, де має зустрітися з Ангелою Меркель – партнером України по Нормандському формату.

1 лютого має відбутися чергове засідання Мінської тристоронньої групи по Донбасу.

Як повідомлялося, в районі Авдіївської промзони вранці 29 січня бойовики розпочали штурмові дії з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін. 

Бойовики почали обстріли, а потім штурм позицій сил АТО в районі Авдіївки. Після відбиття атаки, вони спробували повторити наступ ще раз в районі 13 години, однак знову зазнали поразки.

За неділю четверо бійців бригади загинули, дванадцять поранено, один травмований.

З боку бойовиків загинули щонайменше 9 осіб, 24 бойовика поранені, з них 7 тяжких.

Знищено також ініціатора атаки Грека А.В., "комбата" так званого батальона "Восток" (1 батальйон 11 полку окупаційних військ РФ).

Крім того, троє бойовиків були взяті в полон, однак двоє загинули від ран. Затриманий виявився жителем Макіївки.

Також внаслідок обстрілів бойовиків у Авдіївці поранено двох мирних мешканців. Авдіївку знеструмлено.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що після штурму ворогом району Авдіївської промзони українські військовослужбовці перейшли в наступ та зайняли важливий пост, що має стратегічне значення.

Станом на ранок понеділка бойовики продовжували обстріли позицій в районі Авдіївки.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ