Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Герман не виключає, що Янукович накладе вето на Податковий кодекс

Заступник голови адміністрації президента Ганна Герман не виключає, що президент Віктор Янукович накладе вето на Податковий кодекс.

Про це вона сказала у розмові з Радіо "Свобода".

"Давайте кілька днів почекаємо. Президент ознайомиться. Стежте за головним повідомленням, воно з'явиться від самого президента", - зазначила Герман.

А народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов запевнив, що пропозиції президента, якщо такі будуть, депутати ухвалять у найкоротші терміни.

"Можуть бути зауваження президента, які можуть бути досить швидко підтримані парламентом. Якщо президент скаже народним депутатам і уряду, є можливість досить швидко ухвалити ці зміни до Податкового кодексу", - сказав Лук'янов.

У свою чергу, депутат від НУНС, заступник голови парламентського комітету з питань підприємництва та регуляторної політики Ксенія Ляпіна вважає, що влада не має іншого варіанту, крім як повернути Податковий кодекс до Верховної Ради.

"Ми, майже, повернемось до попереднього дизайну спрощеної системи оподаткування. За більшістю пунктів ми повернемось близько до чинної моделі. Контраргументів у них нема", - заявила Ляпіна.

Як відомо, на Майдані Незалежності четвертий день триває акція протесту підприємців проти нового Податкового кодексу, ухваленого Верховною Радою.

У середу група підприємців, яка вела переговори з представниками Кабінету міністрів, не погодилася на пропозиції, висловлені першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим.

Крім того, організатори акції протесту підприємців зустрілися з представниками дипломатичних місій США та країн Євросоюзу.

Один із учасників зустрічі, член організаційного комітету страйку Олександр Данилюк сказав Радіо "Свобода", що дипломатів поінформували, що протест на Майдані не скеровується політичними силами і є мирним.

"Для них дуже важливо, щоб проти мирних протестів не була застосована сила", - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ