Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Герман просить Балогу піти до Секретаріату

Народний депутат, радник прем‘єр-міністра Ганна Герман радить Віктору Балозі піти до Секретаріату і ознайомитись з Програмою діяльності уряду. Про це вона повідомила в коментарі „Гал-info”.
           „Я з впевненістю можу сказати, що в нас є Програма діяльності уряду не тільки на цей рік, а аж до 2011 року. Той факт, що Віктор Балога не ознайомлений з цією Програмою, може свідчити тільки про його некомпетентність”, – зазначила Ганна Герман.
            Водночас вона додала, що „ще під час презентації книжки „Уряд України – перші сто днів”, прем‘єр-міністр Віктор Янукович виступив з промовою, в якій переказав майже весь зміст нашої програми”.
            Нагадаємо, що сьогодні голова Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що „аналіз роботи Кабінету Міністрів під керівництвом прем’єр-міністра Віктора Януковича спонукає гостро поставити питання про необхідність розробки і затвердження Верховною Радою Програми діяльності Уряду. На сьогодні Кабмін такої програми дій не має і ретельно приховує цей кричущий факт від суспільства”. Водночас він підкреслив, що „Конституція України зобов’язує Уряд діяти виключно за Програмою, яка має бути схвалена парламентом. Отже, нинішня урядова команда не лише грубо порушує Основний Закон, а й працює наосліп, інтуїтивно, не запропонувавши суспільству чіткого бачення куди, з якою метою і у який спосіб має рухатися країна”.
„Прикро, однак Кабінет Міністрів не спромігся (чи умисно не захотів?) представити українському народові свою Програму діяльності. Це нагадує ліки без інструкції: упаковка і назва є, а про застосування нічого не відомо. Однак керувати країною – це не приватна справа міністрів. Це ясне бачення завдань, ефективна робота і відповідальність. Усе це і мала б передбачити Програма, якої поки немає”, – зазначив голова Секретаріату Президента.
            Водночас він звернув увагу на те, що „норма про урядову Програму діяльності передбачена і у свіжоспеченому Законі „Про Кабінет Міністрів України”. Виходить, Уряд не виконує навіть інструкцій, розроблених для самого себе! Натомість Кабінет Міністрів зайнятий внутрішніми реорганізаціями вводяться додаткові посади віце-прем’єр-міністрів, розробляють плани створення нових міністерств. Отже, увага Уряду зосереджена на собі, а не на суспільстві та країні. Замість продуманої діяльності нам пропонується ерзац-активність.
Президент України Віктор Ющенко наполягає на швидкій розробці Програми діяльності Кабінету Міністрів і винесенні її на розгляд Верховної Ради. Це стане передумовою до того, що робота Уряду, нарешті, буде спрямована не в русло протистояння і боротьби за повноваження, а на благо України та її народу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ