Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Герман розповіла, коли Україна матиме жінку-президента

Президент України, у разі ухвалення парламентом відповідного закону про запровадження квотування на присутність жінок в органах влади, підпише його, оскільки загалом підтримує цю ініціативу.

Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловила радник глави держави Ганна Герман.

За словами Герман, такий крок загалом «регламентується ухваленням відповідного закону у парламенті», тож із цим питанням «варто звернутися до Литвина, а не до Азарова чи до Президента». «Жінка повинна мати такі гарантії, оскільки в українському суспільстві вона ще не має такої пробивної сили, щоб довести можливості своєї самореалізації. Президент не раз говорив про необхідність такого закону. Якщо Верховна Рада його ухвалить, я впевнена, що Президент його підпише», – наголосила керівник головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України.

У відповідь на запитання, коли Україна, на її думку, матиме жінку-президента і чи не планує вона очолити країну, Ганна Герман відповіла: «Якщо прийде колись час, що Україна захоче повернути матріархат, станеться й таке».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ