Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Герман: Шкляр отримає премію, «коли на це прийде час»

Письменник Василь Шкляр отримає Шевченківську премію, “коли на це прийде час”. Про це заявила сьогодні у Каневі заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи є шанс у В.Шкляра отримати Шевченківську премію, Г.Герман сказала: “Звичайно. Він же не відмовився, він попросив відкласти і в указі це передбачити: щоб зараз не було його прізвище в указі, а було воно тоді, коли прийде на то час”.

Г.Герман зазначила, що В.Шкляр у своєму зверненні до глави держави сам просив Президента Віктора Януковича не нагороджувати його Шевченківською премією 2011 року.

Нагадаємо, Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка присудив Шевченківську премію з літератури письменнику В.Шкляру за роман «Залишенець. Чорний Ворон». Таке рішення було ухвалене в результаті таємного голосування за підтримки 17 представників комітету.

4 березня В.Шкляр заявив, що не може прийняти Шевченківську премію, доки посаду міністра освіти і науки, молоді та спорту обіймає Дмитро Табачник.

Того ж дня Президент України В.Янукович підписав указ про присудження шістьом діячам культури Національної премії України імені Тараса Шевченка в розмірі 250 тис. грн. кожна. Серед нагороджених прізвища В.Шкляра не було, повідомляє УНІАН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ