Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Герман: Візит Януковича до Польщі успішний

Заступник голови Адміністрації Президента України Ганна Герман в інтерв’ю Радіо Свобода з Варшави високо оцінила сьогоднішній візит Віктора Януковича до Польщі.

«Сьогоднішні кілька годин перебування в Варшаві вже показують, наскільки ефективний, наскільки ритмічний цей візит. Він дає надію, що відносини між Україною і Польщею переходять у новий темп і в нову ефективність», – заявила вона.

Герман вважає за найперший результат візиту те, що велика перерва у польсько-українських стосунках закінчилася, і це підкреслив і Президент Віктор Янукович на зустрічі з Президентом Польщі Броніславом Коморовським.

Вона наголосила, що Польща в другій половині 2011 року головуватиме в ЄС, і Україна дуже розраховує на допомогу Польщі в справі підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Іще одна справа – це поновлення і активізація енергетичного співробітництва. Сьогодні обговорювалися дуже багато проектів в енергетичній галузі, повідомила Герман. Одним із важливих моментів тут є те, що нафтопровід Одеса – Броди запрацював у планованому прямому напрямку, і це дає змогу продовжити його використання за первісними планами для транспортування нафти далі до польського Гданська.

За її словами, сьогодні в розмовах на всіх рівнях, і з Броніславом Коморовським, і з прем’єр-міністром Дональдом Туском, і в Сенаті, і в Сеймі Польщі, ішлося про конкретні українсько-польські економічні проекти, а також про цілу низку гуманітарних проектів.

А от тему переслідувань української опозиції, про яку останнім часом чимало говорять і в самій Україні, і за кордоном, під час сьогоднішніх переговорів оминули, сказала Ганна Герман: «Президенти говорили про економіку, про спільне проведення Євро-2012, про спільне українсько-польське майбутнє в європейському домі… про опозицію ніхто з них не згадував».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ