Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГФЛ вимагатиме звіту мера Львова Андрія Садового

Чиновники середньої ланки міської влади Львова готові до порозуміння та співпраці з Громадським форумом Львова, а найвище керівництво займає протилежну позицію, – розповіла у коментарі „Гал-info” член ГФЛ Люба Качмар.
„Садовий та його команда не хочуть з нами співпрацювати, Такі люди, як Марія Желіско, Олег Березюк чи Олег Синютка, взагалі не сприймають діяльності ГФЛ, але це ж і є продовження того, що робив Садовий, поки не став мером. Вони навіть не хотіли слухати нас, коли до них приходили на прийом”, – розповіла Люба Качмар.
За її словами, мерові Львова потрібно вже публічно прозвітувати перед громадськістю про свою роботу.
Громадські організації повинні публічно звітувати і не боятися публічної діяльності. „Я хочу просто розповісти, що ми зробили за цей рік. Ідея форуму – реалізувати контакти і зусилля людей на досягнення речей, які часом здаються нездійсненними через закритість владних структур”, – розповів на презентації звіту про діяльність Громадського форуму Львова за 2007 рік координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех.
„Приємно бачити результати своєї роботи. Ми маємо конкретні досягнення щодо порушень прав мешканців у житлово-комунальній сфері. Також те, що творилося на території парку „Знесіння”, змусило нас до негайної реакції”, – розповіла у коментарі „Гал-info” член Громадського форуму Львова Люба Качмар.
За її словами, форум шляхом участі в семи судових процесах зобов’язав Львівську міську раду визначити виконавця комунальних послуг, що стало поштовхом до прийняття виконкомом ЛМР рішення № 365, згідно з яким мешканці житлових будинків з приватною формою власності можуть самостійно визначати виконавця послуг. Раніше, за відсутності такого рішення мерія змушувала голів житлово-будівельних кооперативів та об’єднань співвласників будинків збирати кошти за надані комунальниками послуги. Причому тиск на мешканців здійснювався за участі прокуратури та міліції. Для захисту прав, ГФЛ надав необхідну інформацію головам та членам правлінь ЖБК та ОСББ для чого надіслав їм усім 450 листів.
Також минулого року ГФЛ через суд змусив мерію запровадити типові договори між мешканцями та комунальними підприємствами. Запровадження договору дає можливість споживачам відстежити якість та обсяг комунальної послуги, окреслити відповідальність виконавця, захистити свої права у випадку неякісного надання чи ненадання послуги та відшкодувати збитки у разі заподіяння шкоди. Як повідомив Олег Мацех, мерія зволікає з впровадженням договорів, хоча зобов’язана була це зробити до кінця року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ