Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гілларі Клінтон до Тимошенко: Ми боротимемося за Ваше звільнення

Державний секретар США Гілларі Клінтон заявляє, що Сполучені Штати Америки продовжуватимуть відстоювати необхідність належного процесу судочинства в Україні, а також звільнення Юлії Тимошенко та інших ув'язнених колишніх урядовців.

"Ми продовжимо відстоювати необхідність належного процесу судочинства, а також звільнення Вас та інших ув'язнених колишніх чільних урядових осіб, як надзвичайно важливий крок у такому процесі. Крім того, будьте певними у нашій прихильності проведенню вільних виборів за участі усіх легітимних політичних кандидатів та партій України. Це є ще одним критично важливим кроком до європейської інтеграції та справою, яку Ваша країна успішно здійснювала у минулому. Сподіваюся, що так буде і під час парламентських виборів у жовтні", - написала Гілларі Клінтон у листі, адресованому Юлії Тимошенко, повідомляє сайт Тимошенко.

Державний секретар США підкреслила, що ретельно відстежує розвиток подій у справі Юлії Тимошенко. "Сполучені Штати Америки розчаровані тим, що Апеляційний суд м. Києва підтвердив обвинувальний вирок щодо Вас, не розглянувши питань стосовно вибіркового переслідування та здійснення правосуддя, що піднімалися під час судового процесу. Дійсно, наше занепокоєння потім посилилося через раптове рішення перевести Вас до тюремної установи, віддаленої від Києва. Особливо, з огляду на повідомлення про стан Вашого здоров'я", - зазначила Гілларі Клінтон у своєму листі.

"Нас так само непокоять справи, порушені проти інших колишніх чільних урядових осіб. Рада бачити, що у цей важкий момент Ви продовжуєте підтримувати інтеграцію України до Європейського Союзу та добрі відносини з усіма її сусідами. Демократія та розвиток йдуть поруч. Дозвольте запевнити Вас у зв'язку з цим, що Сполучені Штати Америки і надалі підтримуватимуть прагнення народу України перетворити свою державу в процвітаючу європейську демократію", - заявила Державний секретар США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ