Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гінка скерував депутатський запит до Генпрокуратури щодо бездіяльності Львівської ОДА

Народний депутат фракції «УДАР» Ярослав Гінка надіслав Генеральному прокурору України депутатський запит щодо неналежного виконання чиновниками Львівської облдержадміністрації своїх службових обов’язків. Гінка просить вжити заходів прокурорського реагування до осіб, через яких під загрозою зриву опинилося проведення проміжних виборів до Львівської обласної ради. Повідомили в ЛОО ПП "УДАР".

Ярослав Ярослав Гінка відзначає, що посадові особи Львівської ОДА не вживають належних дій з вирішення фінансування цих виборів. За повідомленнями місцевих ЗМІ, Львівська ОДА звернулася до Кабміну та ЦВК з приводу отримання коштів на ці вибори у якості субвенції.

«Відповідно, така інформація свідчить або про некомпетентність посадових осіб Львівської ОДА в частині незнання виборчого законодавства, або свідоме «окозамилювання», з метою затягування часу та саботажу проведення проміжних виборів, призначених на 27 січня 2013 року, та злочинні наміри знівелювати місцеве самоврядування», - наголосив Гінка.

За словами депутата, виходячи з повноважень органів виконавчої влади, передбачених законодавством, саме на Львівську облдержадміністрацію покладається відповідальність за організацію та фінансування проміжних виборів. А отже, чиновники Львівської ОДА не вжили належних заходів для проведення виборів в частині віднесення до видатків обласного бюджету необхідної суми для проведення проміжних виборів 27 січня 2013 року.

Депутат просить генпрокурора притягнути відповідальних за зрив проміжних виборів чиновників Львівської ОДА до відповідальності та забезпечити усунення порушень посадовими особами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ