Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Гірняк пояснив, чому область попросила 300 млн грн за вивезення сміття зі Львова

Ухвала "Про врегулювання ситуації із вивезенням твердих побутових відходів у Львові", яку ухвалили учора, 29 червня, під час засідання сесії Львівської міської ради, дасть можливість почати роботу із вивезення сміття зі Львова. Про це сьогодні, 30 червня, в коментарі Гал-інфо розповів заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

Нагадаємо, що цією ухвалою місто передало повноваження із вивозу сміття із Львова Львівській ОДА.

«Є певні запитання до ухвали, але я знаю позицію голови Львівської ОДА та голови Львівської обласної ради, то можу сказати, що це є старт цього процесу. Виконавчі органи міста не впорались із проблемою, тому ми змушені допомогти Львову у вивезенні та захороненні ТПВ. Відповідно, передбачена певна сума коштів, є діючі перевізники, з якими укладені угоди і будемо працювати над цим питанням», - сказав Володимир Гірняк.

Він додав, що область працюватиме у двох аспектах.

«Перше – треба вивезти сміття, яке накопичилося, а його є дуже багато. Друге – забезпечити процес вивозу сміття протягом двох років, але я реально думаю, що це буде більший термін. На даний момент передбачено 300 млн грн в рік, а це дуже великі гроші. Зараз 40 млн грн. коштує один дитячий садочок, тобто це 8 дитячих садочків у Львові. Будемо працювати над тим, щоб зменшити суму коштів», - сказав Володимир Гірняк.

На запитання Гал-інфо, чому на вивезення сміття область попросила 300 млн грн на рік, він відповів, що це цифри озвучені заступником міського голови Львова.

«Це була офіційна позиція заступника міського голови Львова Сергія Бабака, який називав про таку суму. Він сказав, що цю суму витрачають на виведення сміття зі Львова», - сказав Володимир Гірняк.

Львів віддав "сміттєві повноваження", але ухвала може не запрацювати

На запитання, чи буде працювати ухвала в такому вигляді, як її прийняли на сесії міської ради, Володимир Гірняк відповів: «Були технічні зауваження. Є діючі перевізники, з якими укладені договори, і Львівська ОДА не може визначати інших, навіть якщо до теперішніх є певні застереження. Але  думаю, що життя все розставить на свої місця. Ми зараз вивчаємо питання, чи потрібно проводити додатково сесію Львівської обласної ради, адже кошти надійдуть в обласний бюджет. Це прецедент. Такого ще не було, щоб місто не впоралося із вивезенням сміття і передавало цю функцію обласній адміністрації».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ