Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Гірників «Межирічанської», яка горить більше як два тижні, вчать користуватися респіраторами Р-30

Працівників шахти «Межирічанська» навчають правилам користування респіраторами Р-30. Про це повідомила прес-служба Держгірпромнагляду.

Ці ізолювальні апарати використовуються, як правило, гірничорятувальниками, які проводять роботи ліквідації аварій та їх наслідків в непридатній для дихання атмосфері при підвищеній температурі та задимленості (працюють за принципом: повітря, що видихається людиною, очищується від діоксиду вуглецю спеціальним поглиначем, збагачується киснем і надходить на вдих; кисень подається із спеціального балона, який міститься в корпусі респіратора).

Дев'ять із тридцяти навчених гірників уже працювали в респіраторах Р-30 на розчищенні завалів і перекритті виробок у перші дні нового року.

На «Межирічанській» продовжують роботу технічні ради - дві з них пройшли під керівництвом директора інституту «УкрНДІпроект» Володимира Радченка та директора Департаменту охорони праці та надзвичайних ситуацій Мінвуглепрому Ігоря Ященка, за участю керівників теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області та ДП «Львіввугілля».

Нагадаємо, на Львівщині другий тиждень горить шахта «Межирічанська»

Станом на 06.00 год. 04 січня здійснюється гасіння осередків пожежі та охолодження гірничих виробок на шахті «Межирічанська». Про це повідомив прес-центр ГУ МНС України у Львівській області.

21 грудня 2010 року о 20.18 год. в с. Межиріччя Сокальського району Львівської області виникла пожежа на шахті «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» на глибині 485 м верхньої приймальної площадки північного квершлагу. Робота шахти призупинена.

На момент пожежі на аварійній ділянці перебувало 77 чоловік, яких о 22.30 год. виведено на поверхню. Травмованих та загиблих немає.

Протягом 21 грудня -03 січня тривають аварійно-відновні роботи з ліквідації пожежі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ