Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Спорт

Гірськолижний курорт Славське через брак снігу втратив половину туристів

Через відсутність снігу на гірськолижному курорті Славське суттєво скоротилась кількість туристів: наполовину проти аналогічного періоду торік. Про це сьогодні, 14 січня, у коментарі Гал-інфо повідомив селищний голова Славського Михайло Кінаш.

Як пояснив міський голова, через те, що нема людей, будуть меншими надходження до бюджету. Зокрема, від туристичного збору. Також змаліють доходи від податку із зарплати – через брак роботи на базах людей скорочували або ж вони брали відпустки за свій рахунок.

Водночас він зазначив, що в час, коли не було снігу, для туристів організовували кінні прогулянки, походи в гори, катання на квадроциклах, всілякі екскурсії.

«Це все цікаво, – каже  Михайло Кінаш, – але насамперед люди сюди їдуть кататися на лижах, тому відвідуваність суттєво зменшилась».

Інформацію про скорочення потоку туристів підтвердили і безпосередньо у популярних туристичних комплексах, які що неподалік Славського.

Зокрема, як розповів директорТзОВ «Захар Беркут» МиколаГолодович, через безсніжну зиму їхня база втратила десь 60-70% відвідувачів. Водночас він додав, що людей від зимового відпочинку в Карпатах відвернула і Єврореволюція.

Водночас у готельно-відпочинковому комплексі «Вежа Ведмежа» повідомили, що в цей час їхній готель мав би бути вщерть заповненим, втім наразі тільки наполовину. Ця база навіть запровадила систему знижок.

Натомість директор «Захар Беркута» зазначив, що ціни на послуги вони не зменшували. «Нема сенсу: якщо нема снігу, люди однаково не приїдуть»,– пояснив МиколаГолодович.

Він також повідомив, що наразі у них сніговий покрив становить 5-10 см, для нормального катання на лижах як мінімум треба 25 см, а бажано і всі 40 см.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ