Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

GIZ надало Львівській політехніці устаткування для майстерні реставрації каменю

Німецьке товариство міжнародної співпраці GIZ у рамках спільного з Львівською міською радою проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» надало НУ «Львівська політехніка» матеріально-технічне устаткування для майстерні реставрації каменю, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, у вересні 2012 року між GIZ та «Львівською політехнікою» було укладено угоду про співпрацю у вдосконаленні майстерні реставрації каменю. Згідно з угодою, «Львівська політехніка» взяла на себе зобов’язання виділити та відремонтувати додаткові приміщення для майстерні на вул. Князя Романа, 1. GIZ, в свою чергу, пообіцяло забезпечити фінансування матеріально-технічного устаткування для майстерні, а також консультаційні послуги німецьких експертів з реставрації каменю та оновлення будівель. Сума закупівель становить 72 724 грн.

Для забезпечення фахової та обачної реставрації будівель та громадського простору Львова, проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» співпрацює з різними освітніми установами. НУ «Львівська політехніка» готує фахівців архітектури, зокрема на кафедрі реставрації та реконструкції архітектурних комплексів, які спеціалізуються на реставрації каменю. Між GIZ та працівниками інституту архітектури «Львівської політехніки» ведеться фахова співпраця та інтенсивний обмін досвідом. Розширення та модернізація майстерні реставрації каменю надасть можливість працювати з каменем великих розмірів та з об’ємними формувальними масами зняття форм. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ