Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

GIZ порушує законодавство України у сфері охорони культурної спадщини, - Салюк

Ми, звичайно, вітаємо ініціативу закордонних партнерів у плані порятунку культурної спадщини, але коли ці організації починають діяти всупереч чинному законодавству України, то нам не треба такої допомоги. Про це сьогодні, 6 листопада, під час засідання громадської ради повідомив голова обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Андрій Салюк.

Так, за його словами, GIZ (Німецьке товариство технічної співпраці) проводить конкурси у цій галузі, але не повідомляє про це відповідні органи охорони культурної спадщини.

«Наслідком такої діяльності стає значне погіршення стану культурних пам’яток, і ми маємо численні приклади цього», - зазначив Андрій Салюк.

Довідка:

Німецьке Товариство технічного співробітництва (GTZ - Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit) є федеральною організацією, що пропонує рішення для забезпечення політичного, економічного, екологічного та соціального розвитку в умовах глобалізації нашої планети. Іноді працюючи в складних умовах, GTZ сприяє реалізації комплексних реформ та процесів змін. Корпоративна мета – стале покращення життя людей. Товариство працює за підтримки німецького федерального міністерства економічної співпраці та розвитку (BMZ). Разом з тим, товариство співпрацює з іншими федеральними установами, урядами інших країн, міжнародними замовниками, такими як Європейська Комісія, ООН чи Світовий Банк, або ж з підприємствами приватного сектору.

У Львові GTZ розпочало свою діяльність у 2009 році у проекті «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ