Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава держави провів зустріч з Президентом та делегацією ПАРЄ

Президент Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер та делегацією ПАРЄ, яка перебуває в Україні з робочим візитом. Повідомили Гал-інфо у прес-службі Президента України.

Петро Порошенко подякував Президенту ПАРЄ та делегації за прояв солідарності з Україною та візит до нашої країни в дуже складний час, зокрема, коли на Донбасі відбувається різка ескалація та погіршується гуманітарна ситуація.

Під час зустрічі Глава держави наголосив на необхідності єдності всієї Європи у боротьбі з тероризмом та нагадав про трагедію, яка сталася кілька днів тому під Волновахою, коли внаслідок ракетного обстрілу терористами блок-посту українських військових загинуло 13 мирних громадян і 15 було поранено. Президент наголосив, що це є актом тероризму, адже бойовики дали артилерійський залп по блок-посту, через який постійно проходить рух цивільних.

Анн Брассер від імені Парламентської Асамблеї та Ради Європи висловила співчуття українському народові у зв’язку з трагедією під Волновахою.

Президент наголосив на необхідності активізації зусиль ПАРЄ зі звільнення українських заручників, які утримуються терористами. За словами Глави держави, на сьогоднішній день більше 600 українських громадян знаходяться в полоні, попри чіткі домовленості, яких було досягнуто у Мінську.

Президент висловив особливе занепокоєння ситуацією навколо української льотчиці Надії Савченко. «Ми обрали її членом делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи, і було б цілком природньо, щоб ПАРЄ прийняла необхідне рішення щодо звільнення депутата, льотчиці, яка захищала свою країну", – наголосив Глава держави. «Прошу Парламентську Асамблею Ради Європи докласти усіх необхідних зусиль для звільнення члена української делегації в ПАРЄ», – заявив Президент.

Учасники зустріч погодилися з тим, що Мінські домовленості треба беззастережно і невідкладно виконувати, адже вони визнані усіма сторонами конфлікту та є єдиним шляхом мирного врегулювання.

Співрозмовники також обговорили питання впровадження реформ та взаємодії із ПАРЄ та іншими інституціями Ради Європи. Президент розповів про започаткування антикорупційної політики, реформи судової влади та децентралізації. При цьому він наголосив на важливості співпраці із Венеціанською комісією у питаннях конституційних змін, виборчого права та інших реформ, що є частиною демократичного розвитку держави.

У складі делегації Парламентської асамблеї Ради Європи на чолі з Президентом ПАРЄ Анн Брассер – Генеральний секретар ПАРЄ Войчех Савіцкі, лідери політичних груп в ПАРЄ: Європейської народної партії Педро Аграмунт, Альянсу лібералів і демократів за Європу Йорді Хухла, Європейських об'єднаних лівих Тіні Кокс. У зустрічі також взяли участь Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Заступник Глави АПУ Валерій Чалий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ