Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

Глава держави відвідав підготовку української команди до "Ігор нескорених"

Президент України Петро Порошенко відвідав тренування військових, які готуються до участі у міжнародних спортивних змаганнях в паралімпійському стилі "Ігри нескорених". В іграх беруть участь військовослужбовці та ветерани, які отримали поранення під час військових дій.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Дякую, що ми зберігаємо єдність, боремося за Україну, що ми її нікому не віддамо, нікому не дамо її поставити на коліна, нікому не дамо принизити нашу державу. І точно спільними зусиллями ми будемо звільняти від окупанта, агресора, будемо повертати український суверенітет на кожний клаптик окупованої землі. І сьогодні хто хоче повчитися як треба любити Україну, приїжджайте на півтори години на "Олімпійський" стадіон і побачите як тренуються наші "Нескорені". Я точно заряджений і тим оптимізмом, і тою енергією, яку наші побратими і друзі демонструють", - наголосив Петро Порошенко.

Президент подякував спортсменам за силу та їх волю до перемоги. «Вся країна побачить, що саме відбувається на стадіоні «Олімпійський», які українські герої тут тренуються, в якій вони прекрасній спортивній формі», - зазначив Президент.

Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко розповів Главі держави, що такі тренування на "Олімпійському", як сьогодні, військовослужбовці проводять двічі на тиждень. "Тут проходять наші тренування, тут проходить наша реабілітація насправді. Тут ми займаємося легкою атлетикою. Зазвичай до 20 людей (беруть участь у тренуванні –ред.). І зараз весна, тому багато людей долучається", - сказав Вадим Свириденко, зауваживши, що до тренувань долучаються не лише бійці, а й їхні сім’ї, тож це можна назвати справжньою реабілітацією, яка згуртовує. Уповноважений також зазначив, що Міністерство молоді та спорту підтримує військових, зокрема надало можливість тренуватися та тренерів.

Петро Порошенко поцікавився скільки військових – учасників бойових дій загалом пройшло через команду "Нескорених".

"Ви знаєте, ми рахуємо результати. А результати в нас дуже гарні, особливо ті, які показують важко поранені. Тому це (результати – ред.) – наша головна мета", - наголосив Вадим Свириденко.

Він також познайомив Президента з тренером команди «Нескорених» пані Наталією і підкреслив, що її робота з командою, навантаження для спортсменів сприяють досягненню результатів. "Навіть взимку ми тут бігаємо. Лід, сніг – ми тут бігаємо. Головне, що є бажаючі, є результати. І головне для нас що? Підняти людину, показати, що він це може зробити і завдяки цим програмам ми зараз розвиваємо спортивне протезування. А це також дуже важливо", - додав Уповноважений Президента.

Петро Порошенко подякував Вадиму Свириденку та Першому заступнику голови Верховної Ради України Ірині Геращенко за роботу із учасниками бойових дій.

Він також нагадав, що сьогодні відзначається 70-річчя створення НАТО і Україна останні 5 років зробила значну роботу для підготовки до майбутнього членства в Альянсі. "Це є механізм забезпечення безпеки нашої держави – безпеки як на кордонах, так і всередині держави", - наголосив Петро Порошенко. Він нагадав, що було ухвалено низку нормативних документів для реформування сектору безпеки, і робота в цьому напрямку продовжиться.

"Мені приємно констатувати, що трастовий фонд НАТО також додає певних зусиль, щоб допомагати "Нескореним". Саме така форма реабілітації хлопців і дівчат, які повертаються з фронту, з АТО, а зараз ООС,  відчувають себе і ведуть повноцінне життя. Може, більш повноцінне, ніж дехто, хто в АТО не був", - зазначив Президент.

"Буде продовжений наш рух вперед. Вже фахівці з країн-членів НАТО допомагають нам, в тому числі і реабілітацією. Допомагають фінансово, допомагають сьогодні і щодо переозброєння армії. Разом ця команда – команда "Нескорених" демонструє як треба любити Україну, яким чином треба жити повноцінним життям, що треба робити на стадіонах. Переконаний, що багато хто має прийти і подивитися на тренування наших "Нескорених", - додав Глава держави. Петро Порошенко пригадав як зустрічався з командою спортсменів в Україні і відвідував Ігри в Торонто, коли українці вперше брали участь у змаганнях і показали відмінні результати, прославивши Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ