Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава МЗС назвав основні умови для подвійного громадянства в Україні

В Україні мають знайти збалансоване рішення для впровадження подвійного громадянства. Проте будуть виключення для окремих категорій українців а також держав. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі одного з телеканалів.

За його словами, українська Конституція, в якій прописана ця норма, була ухвалена у 90-х роках і з того часу ситуація у світі змінилася.

Як пише Прямий, дипломат наголосив, що мільйон українців з різних причин виїхали закордон, але хотіли б залишатись громадянами України.

"Чому ми позбавляємо цих людей права бути нашими громадянами. Я повністю підтримую, що два паспорти не припустимі для держслужбовців, представників влади. Друге: безумовно, ніякого подвійного громадянства з державою агресором. Можна встановити додаткові критерії для того, щоб це відсіяти", - додав Кулеба.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський анонсував про запровадження в Україні подвійного громадянства.

Ветеран АТО Мирослав Гай наголосив, що операцію з подвійним громадянством почала проштовхувати в Україні Російська Федерація.

Раніше співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко заявила, що законопроєкт про подвійне громадянство фактично легалізує російські паспорти на окупованих територіях Донбасу, дасть можливість по суті визнати кремлівські маріонеткові окупаційні адміністрації та легалізує їх участь в українських місцевих виборах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ