Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Глава оборонного відомства відвідав район проведення ООС

В межах робочої поїздки до східного регіону Міністр оборони України Андрій Загороднюк та начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Руслан Хомчак відвідали район проведення операції Об'єднаних сил. Про це Гал-інфо повідомили у прес-центрі ООС.
Глава оборонного відомства відвідав район проведення ООС

На Донеччині Командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко ознайомив нещодавно призначеного на посаду голови оборонного відомства та представників робочої групи Генерального штабу Збройних сил України з безпековою ситуацією в районі проведення операції та, загалом, в регіоні.

Зокрема, генерал-лейтенант Володимир Кравченко акцентував увагу на тому, що встановлене 21 липня цього року перемир’я в районі проведення операції Об'єднаних сил мало позитивні наслідки виключно на початковому етапі.

– У перші дні кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася майже у два рази. Однак, вже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій за добу, в окремих випадках, до двадцяти і більше. Загалом, з часу оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював наші позиції більше півтисячі разів, з них вісімдесят – із забороненої мінськими угодами зброї, – зазначив Командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

Також додав, що численні факти порушень режиму припинення вогню з боку окупаційних військ свідчать про їхній провокативний характер та спроби викликати вогонь у відповідь.

– Їхня мета – нанести максимальне ураження особовому складу підрозділів операції Об'єднаних сил та, за будь-яку ціну, викликати вогонь у відповідь і через проросійські засоби масової інформації звинуватити нас у недотриманні мінських угод. Ми своє слово тримаємо, – наголосив Командувач об'єднаних сил.

Впродовж робочої поїздки Луганщиною та Донеччиною Міністр оборони України Андрій Загороднюк ретельно ознайомився із структурою, завданнями, які стоять перед особовим складом підрозділів операції Об'єднаних сил.
Обговорив з головами Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій – керівниками обласних військово-цивільних адміністрацій та представниками місцевого самоврядування актуальні питання, які потребують негайного вирішення.

Відвідав також контрольні пункти в’їзду-виїзду, де ознайомився з порядком переміщення громадян України через лінію розмежування, підготовчими заходами щодо готовності українською сторони до розведення сил та засобів.

Впродовж перебування в районі проведення операції Об'єднаних сил Міністр оборони України Андрій Загороднюк, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Руслан Хомчак та Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко відвідали близько десятка передових позицій підрозділів уздовж всієї лінії зіткнення.

Нагадаємо, у Станиці Луганській триває відновлення мосту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ