Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава Пентагону звинуватив Росію у початку війни на Донбасі та зробив заяву щодо вступу України в НАТО

Сьогодні, 19 жовтня до України із офіційним візитом завітав Міністр оборони США Ллойд Остін і під час спільного брифінгу зі своїм українським колегою Андрієм Тараном зробив низку гучних заяв щодо Росії.
фото - пресслужба Міноборони

Про це інформує пресслужба Міноборони.

Спочатку високоповажних гостей на території Міністерства оборони України зустрів очільник відомства Андрій Таран. У Залі пам’яті захисників України іноземна делегація вшанувала українських воїнів, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта. Також Андрій Таран і Ллойд Остін поклали квіти до Стели з Дзвоном Пам’яті.

Згодом під час спільного брифінгу очільників оборонних відомств США і України Остін заявив про те, що Росія винна у початку війни на Сході України. Зокрема, він зазначив:

"Давайте чітко говорити, що Росія почала цю війну, і Росія є тим каменем, який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони почали порушувати територіальну цілісність і суверенітет України".

Він заявив, що США засуджують окупацію Криму, а також закликав РФ зупинити війну на сході України та дестабілізацію на Чорному морі та вздовж українських кордонів.

Також Ллойд Остін прокоментував заяву Росії про вступ України в НАТО, а саме заяву  прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова про те, що вступ України до НАТО буде "найгіршим сценарієм для Росії". 

Глава Пентагону наголосив, що США продовжують підтримувати Україну.

"Жодна третя країна не має вето на вступ до НАТО. Україна має право вирішувати свою зовнішню політику без зовнішнього втручання. Наша підтримка українського суверенітету є непохитною і ми будемо продовжувати працювати разом", - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ