Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава УГКЦ хоче, щоб українці святкували Різдво за григоріанським календарем

Питання переходу на григоріанський календар УГКЦ хоче вирішувати разом із православними братами. Блаженніший Святослав (Шевчук) наголошує, що такий крок має сприяти подоланню церковних розколів, а не поглиблювати їх. Про це повідомив Департамент інформації УГКЦ.

Ми в Україні намагатимемося вирішити питання стосовно того, якого календаря – юліанського чи григоріанського – дотримуватися, разом із нашими православними братами, щоб це питання, яке не є якимось догматичним елементом Церкви, не спричиняло нових церковних розколів, а навпаки, допомагало їх долати. Про це заявив глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) в інтерв’ю «5 каналу», відповідаючи на запитання, чи намагатиметься він поєднати нас з усім цивілізованим світом, щоб ми святкували Різдво за григоріанським стилем.

Блаженніший Святослав нагадав, що григоріанський спосіб літочислення не є суто католицьким. Адже велика частина православного світу святкує так звані нерухомі свята за григоріанським календарем, наприклад, Грецька Церква святкує Різдво 25 грудня.

«Тож ми й далі будемо вести цю дискусію, яка триває вже не один рік, але спільно з православними братами, щоб коли настане час і вирішимо зробити цей крок, ми зробили його разом», – наголосив Предстоятель Церкви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ