Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава УГКЦ перебуває з візитом у Німеччині

На запрошення Німецької Єпископської Конференції Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, з 27 до 31 травня 2006 року перебуває у Німеччині — повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.
 За ці дні глава УГКЦ вже відвідав м. Заарбрюкен та м. Берлін, а сьогодні, 30 травня 2006 року, розпочав свій візит до Мюнхена.
За повідомленням редактора часопису «Християнський голос» о. Ігоря Мизя 27 травня, в рамках Католицького дня  у храмі Святого Йосифа в м. Заарбрюкен Предстоятель УГКЦ відслужив Архієрейську Божественну Літургію. З Блаженнішим Любомиром співслужили Апостольський Екзарх в Німеччині та Скандинавії Преосвященний Владика Петро Крик, Преосвященний Владика Ґергард Файґе, Єпископ Маґдебурґа РКЦ, та духовенство екзархатів УГКЦ з Німеччини і Франції.
Блаженніший Любомир виголосив проповідь на тему Католицького дня „Справедливість супроти Божого обличчя“, в якій наголосив на значенні справедливості в контексті біблійно-духовного розуміння. Він закликав до пошуку справедливої позиції кожного християнина у приватному і суспільному житті, яке базується на підкоренні власних рішень Божій волі.
«Найбільша справедливість — це творити Божу волю, — наголосив глава УГКЦ. — Так як Господня любов дає людині шанс повноцінно провести своє життя, так і людина поводиться з усвідомленням відповідальності перед Богом, вона робить Божу справедливість видимою в цьому світі. І так як не може бути несправедливої любові, так і не може бути людського життя без справедливості до себе і до інших. Український народ, який почав будувати власну державу за принципами демократії, шукає в своєму майбутньому шлях справедливості, тобто шлях, який побудує нашу майбутність на фундаменті Божої любові». Після Літургії Блаженніший Любомир зустрівся з українськими парафіянами.
Глава УГКЦ також зустрівся з Головою Німецької Єпископської Конференції Карлом Кардиналом Лєманом та представниками Конференції.
29 тарвня 2006 року  Предстоятель УГКЦ мав годинну розмову з Державним секретарем д-ром Ґертом Геллером, відтак з Апостольським Нунцієм в Берліні, а після обіду — з Бундесканцлером Ангелою Меркель. Крім того, у цей день Блаженніший Любомир відвідав Посольство України в Німеччині та зустрівся з вірними УГКЦ в українській парафії в Берліні.
Сьогодні, 30 травня 2006 року, розпочався візит глави УГКЦ до Мюнхена. На цей день заплановано відвідини Українського вільного університету та зустріч з міністром культури та освіти в канцелярії Баварського уряду, а також Архієрейська Божественна Літургія в Катедральному храмі УГКЦ в Мюнхені за участю Фрідріха Кардинала Веттера, Владик Петра і Богдана.
Завтра Блаженніший Любомир у приміщенні Апостольської екзархії зустрінеться з представниками громади Мюнхена, здійснить візит до Генерального консульства України в Мюнхені та зустрінеться з Фрідріхом Кардиналом Веттером. Увечері, під час Вечірні, глава УГКЦ урочисто передасть мощі блаженного священномученика Петра Вергуна, колишнього Апостольського візитатора у Німеччині, мюнхенській громаді.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ