Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава УГКЦ позитивно ставиться до харизматичного руху

Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар вважає, що харизматичний рух є позитивним явищем, хоча не є абсолютно необхідним — про це він повідомив сьогодні, 14 квітня 2006 року, під час веб-конференції на офіційній сторінці УГКЦ.

«Велика користь його полягає в тому, що звертається більше уваги на дію Святого Духа, — наголосив глава УГКЦ. — Яка трудність в ньому? Що нема людей, або є їх дуже мало, які б направду вміли попровадити харизматичну групу. Далеко легше працювати, коли є усталені правила, приписи. В харизматичному русі є багато елементів, які не піддаються приписам. Тому той, хто береться вести харизматичну групу, мусить бути людиною духовно і психічно врівноваженою і вести під проводом Святого Духа, а не згідно зі своїми примхами. Якщо б нам вдалося виховати провідників харизматичного руху, він би не був шкодою для життя».
Нагадаємо, віровчення харизматичних церков в основному має загальнохристиянський характер, базується на Біблії як основному віросповідальному джерелі та особі Ісуса Христа. Характерним для харизматів є критика ортодоксального християнства, відхід від первісних традицій, проголошення своєї церкви месіанським рухом у спасінні Христової віри. Особливу роль у житті харизматичних церков відіграють проповідники, які ведуть місійну роботу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ