Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава УГКЦ закликає молитися за якнайкраще проведення Синоду Єпископів

Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, виступив із зверненням до всечесніших отців, преподобних монахів та монахинь, а також до усіх мирян УГКЦ, в якому закликає до молитви за якнайкраще проведення Синоду Єпископів УГКЦ. Це звернення було оприлюднено сьогодні, 30 серпня 2006 року, під час прес-конференції Глави УГКЦ у Львові. Подаємо текст звернення повністю.
„Дорогі у Христі! З 13 по 20 вересня 2006 року у Львові відбуватиметься черговий Патріарший Синод Єпископів УГКЦ. Це надзвичайно важлива подія у житті Церкви, адже на Синоді збираються усі наші єпископи з України і поселень, яким доручено вчити, освячувати і вести Церкву, щоб спільно зостановитися над її потребами та прийняти відповідні рішення.
Кожну добру справу належить розпочинати з проханням до Господа Бога про його благословення. Це особливо стосується церковних справ. Тому й Синод, який є не звичайним засіданням керівників товариств чи організацій, а священним зібранням, має відбутися у покірному слуханні натхнення Святого Духа.
Владики розпочнуть Синод Молебнем до Святого Духа, однак просимо вас вже заздалегідь, у найближчі неділі (3 і 10 вересня), піднести свою щиру  молитву до Святого Духа, щоб рішення нашого Синоду були ведені і освячені „силою з висоти”.
Дорогі у Христі! Синоди – це не закриті самі у собі зібрання, їхня мета – оживлювати Церкву, давати їй напрямки. Тому ви маєте молитися не тільки за владик, учасників Синоду, а й за себе самих, щоб ми всі користалися з тих богонатхненних плодів роботи Патріаршого Синоду, щоб святилося Господнє ім’я, щоб поширювалося Христове Царство і щоб ми ревно виконували Божу волю.»
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ