Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава УГКЦ закликав припинити кровопролиття

Глава Української Греко-католицької Церкви БлаженнішийСвятослав (Шевчук)звернувся до всіх представників українського народу припинити ескалацію насильства та кровопролиття.

"З великою тривогою і сумом спостерігаємо за подіями, які відбуваються в ці хвилини в місті Києві. Події, які розпочалися в надвечір'я собору Івана Хрестителя. Події, які є ні чим іншим як ескалацією насильства та кровопролиттям. У зв'язку з цими надзвичайними обставинами, хочу звернутися до всіх вірних нашої Церкви, до всього українського народу і всіх людей доброї волі, в ім'я Боже, зупиніть кровопролиття", – закликає Предстоятель УГКЦ.

Глава Церкви звернувся до всіх верств населення. Найперше – до української влади.

"Усвідомте відповідальність за майбутнє свого народу, відповідальність за заклики і кроки, які ви сьогодні пропонуєте".

До представників громадянського суспільства, громадян, до членів різних громадських організацій, зокрема до мітингувальників, які стоять на майданах, глава УГКЦ звернувся з проханням повернутися до мирного характеру протестів.

"Благаю вас, поверніться до мирного характеру протестів. Не дозволяймо, щоб емоції брали верх над нашим світлим розумом. Ані страх, ані агресія, ані озлоблення ніколи не були добрими порадниками, які могли б нам добре вирішити наше майбутнє".

"У цей час особливо чувайте над душами повірених вам людей. Промовляйте слово миру до їхній сердець і умів. Проголошуйте Євангеліє Христового миру"

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ