Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава УГКЦ зустрівся з членами Патріаршого товариства святого Володимира

10 вересня 2006 року Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, у відпустовому Марійському центрі у Зарваниці зустрівся з членами громадського об’єднання „Соборне патріарше товариство святого рівноапостольного великого київського князя Володимира” – повідомили в прес-секретаріаті Глави УГКЦ.
Зустріч відбулася у приміщенні Духовного центру родини «Теотокос», метою діяльності якого є об’єднання сімей, членів подружжя і окремих осіб на засадах Христової віри та любові. Перед засіданням Глава УГКЦ у співслужінні з Преосвященним Владикою Михаїлом (Микицеєм), Єпархом Аргентинським УГКЦ (Владика Михаїл перебуває в Україні у зв’язку з проведенням Синоду Єпископів УГКЦ, який 13 вересня розпочне свою роботу), відслужив Божественну Літургію у літній каплиці поблизу парафіяльної церкви у Зарваниці.
Патріарше товариство святого Володимира було зареєстровано в управлінні юстиції м. Києва 30 жовтня 2003 року. Воно діє під духовним проводом Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви і є складовою частиною громади Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Мета товариства - захист спільних інтересів своїх членів, сприяння консолідації і злагоді в українському суспільстві, духовному відродженню та утвердженню християнських духовних цінностей Київського благочестя, єдності українських християн – спадкоємців Володимирового хрещення. Його девіз – „За єдність Церкви й народу”.
Вже декілька років поспіль у перші після 7 вересня (день смерті Патріарха Йосифа Сліпого) суботу і неділю члени Патріаршого товариства вирушають на прощу, яка розпочинається у Києві, а завершується у Зарваниці. Від Києва прочани поїздом їдуть до Тернополя, тоді автобусом до Заздрості (родинне село Патріарха Йосифа), а відтак пішки, відмовляючи Хресну дорогу і читаючи «Заповіт Патріарха Йосифа», йдуть до Зарваниці.
Під час засідання у Зарваниці головну увагу було присвячено пошуку напрямків майбутньої діяльності товариства і в Києві, і поза межами столиці України. Щодо цього після обговорення у підсумку було названо такі два основні завдання: докладати зусиль до вивчення духовних потреб вірних УГКЦ на сході України та інформувати членів Церкви про здобутки і напрацювання у ділянці мирянського апостоляту. При цьому, відповідаючи на запитання про мирянський рух, Блаженніший Любомир пояснив, що це все, що миряни роблять у Церкві. Серед можливих напрямків майбутньої діяльності товариства також називали координуючу функцію. Адже в єпархіях УГКЦ вже діють багато різних мирянських товариств, які не проводять скоординованої діяльності. На думку всіх присутніх, така координуюча структура має перебувати у Києві і зокрема тому Соборне патріарше товариство святого рівноапостольного великого київського князя Володимира може вдало виконувати таке завдання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ