Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава Уряду вимагає проаналізувати ефективність забудови українських міст та районних центрів

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає проаналізувати ефективність забудови українських міст та районних центрів на предмет наявності достатньої кількості дитячих садочків, шкіл та інших об’єктів соціальної інфраструктури, - повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Відповідне доручення Глава Уряду дав під час Координаційної ради з питань реформи освіти, що проходить сьогодні у Дніпрі.

ʺПо всій країні будуються великі житлові масиви. Всі це бачимо. У мене питання – чому коли будуються квартири, поряд не будуються дитячий садочок, школа, поліклініка… Це серйозний розбір – коли громада дозволяє будувати житлові масиви і не контролює будівництво садочків й шкіл, це найвищий ступінь корупції та хабарництва. В будівництво квадратного метру житла кошти (на соціальні об’єкти) закладаються. Якщо цих об’єктів немає, я питаю: де кошти?ʺ.

Глава Уряду дав два тижні на проведення аналізу і визначив координаторів процесу – Міністерство економічного розвитку й торгівлі та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

ʺЯ даю доручення – за два тижні проаналізувати всі обласні і районні центри, вивчити і показати статистику. Вистачить дурити людей. Квартири і магазини приносять прибутки забудовникам. І я не проти цих прибутків. Але де інфраструктура? Кошти на це є! Хай ніхто не ображається, не буду закривати очі, якщо не виправите ситуацію!ʺ, - додав Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ