Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава Європарламенту сподівається підписати асоціацію з іншим президентом України

Голова Європарламенту Мартін Шульц сподівається, що Україна укладе угоду про асоціацію з Євросоюзом при іншому президентові. "Можливо, щось зміниться при іншому президентові, іншому парламенті", - заявив Шульц журналістам Вільнюсі, де проходить саміт Східного партнерства.

При цьому він не виключив, що Європі, можливо, варто переглянути фінансову сторону питання. "Ми будемо про це говорити", - сказав він.

Перед початком саміту президент Європейської Ради Герман ван Ромпей і президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу провели зустріч з президентом Віктором Януковичем, проте відмовилися коментувати її зміст.

Хлен спостережної місії Європарламенту, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що очевидно, що сьогоднішні переговори Януковича з європейською стороною, насамперед, стосувалися економічних питань та можливої допомоги з боку ЄС.

Раніше президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що лідери ЄС будуть вести з Віктором Януковичем на Вільнюському саміті "важкі переговори" до останньої хвилини. Вона також зазначила, що "в України немає особливого вибору, тому що економічна ситуація помітно погіршується" та асоціація "відповідає очікуванням українського народу, більше 60% громадян України хочуть цього договору.

Проте канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що вже не розраховує на підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС на саміті у Вільнюсі.

Янукович останнім прибув у Палац правителів Великого Князівства Литовського у Вільнюсі, де проходить неформальний робоча вечеря в рамках саміту "Східного партнерства".

Прямуючи на неформальну вечерю, він привітав велику кількість присутніх представників ЗМІ, помахав їм рукою.

На питання з боку журналіста "Як настрій?", Янукович сказав : "Нормально" і показав представникам ЗМІ відповідний жест - піднятий вгору великий палець руки.

Дзеркало тижня 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ