Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Главу Держфінпослуг Василя Волгу відправлять у відставку?

За даними «Дела», найближчим часом Василь Волга позбудеться крісла голови Держфінпослуг. Сам чиновник завбачливо пішов у відпустку.

За даними джерела в уряді, в минулу п'ятницю керівництво Кабміну прийняло рішення звільнити голову Держфінпослуг Василя Волгу з займаної посади. Це питання з високою часткою ймовірності буде винесено на завтрашнє засідання уряду.

Щоправда, навіть після рішення Кабміну у Василя Волги збережуться шанси утриматися в кріслі Держфінпослуг. Справа в тому, що рішення про призначення і зняття голови Держфінпослуг приймає Президент, але за ініціативою уряду. «Багато що залежить від того, які заходи вживатиме Василь Волга. Але на 90% можна сказати, що питання про його відставку вже вирішено», - повідомило джерело в Кабміні.

Опитані «Делом», як мінімум, п'ять представників асоціацій небанківських фінансових ринків повідомили, що також мають таку інформацію. «Мені сказали в п'ятницю ввечері про те, що нашого регулятора зняли. Але я ще не знаю: його відставка - це вже факт, що відбувся або поки що тільки результат якихось домовленостей», - відзначає один з опитаних.

Непрямим підтвердженням відставки голови Держфінпослуг було визначено той факт, що Василь Волга раптово пішов у відпустку і залишив на два тижні межі країни. «Якщо регулятор залишає своє робоче місце одразу після колективного виступу проти нього представників підконтрольних ринків, це, швидше за все, свідчить тільки про одне - прийшла пора його відставки», - вважає керівник однієї з великих громадських організацій на ринку небанківських фінансових послуг.

Нагадаємо, минулого тижня Українська федерація страхування (УФС), Національна асоціація кредитних спілок України (НАКСУ) та Всеукраїнська асоціація ломбардів публічно висловили недовіру голові Держфінпослуг Василю Волзі, підписавши відповідну резолюцію.

Глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський пішов далі, відкрито зажадавши відставки свого колеги.

Зі свого боку Василь Волга минулої п'ятниці планував провести прес-конференцію, щоб позначити на ній свою позицію щодо того, що відбувається, але в останній момент переніс її на перше грудня.

За «найсвіжішими» даними, самого керівника Держфінпослуг на завтрашній прес-конференції не буде, замість нього на публічному заході виступлять його заступники.

Співробітники Держфінпослуг нічого не чули про відставку свого керівника. «Нам про якісь кадрові рішення нічого не відомо. Хоча в Держфінпослуг були прецеденти, коли вже офіційне рішення уряду по конкретному керівникові, що прийшло до Комісії, було відкликано назад. Тому поки не буде оприлюднено на сайті президента інформації, говорити про якісь кадрові ротації передчасно», - стверджує співробітник відомства.

Сам Василь Волга заявив «Делу», що всі розмови про його нібито відставку передчасні.

«Чутки про мою «смерть» виявилися дуже перебільшеними», - пожартував голова Держфінпослуг. Після чого він додав: «Якщо це відбудеться, то державі в такому випадку ніколи не вдасться взяти під контроль великі страхові компанії. Новому регулятору вони будуть кожного разу нагадати про те, як вони вчинили з неслухняним попередником».

Як стверджує Волга, про рішення уряду йому нічого не відомо. «Та й причин для відставки я не бачу. У п'ятницю я підписав лист до Президента, в якому повідомив йому про ситуацію з резолюцією асоціацій. У той же день ми домовилися про конструктивну роботу з представниками підконтрольних ринків. Тепер подивимося, як буде розгортатися ситуація далі», - заявив Василь Волга.

А свою раптову відпустку і від'їзд за кордон він пояснив тим, що відпочинок був запланований заздалегідь. «Мою заяву на відпустку підписав прем'єр-міністр ще два тижні тому», - запевнив глава Держфінпослуг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ