Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Глави християнських Церков привітали українців з Різдвом Христовим

«2010 рік від Різдва Христового, як і всі попередні, був роком невичерпної милості Божої до людей і Церкви Христової. Для нашої Церкви цей рік став роком початку будівництва Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового та Духовно-просвітницького центру Української Православної Церкви... З духовною радістю зазначаємо, що новообраний Президент України своє служіння державі розпочав з молитви і благословення у стінах Святої Києво-Печерської Лаври. Віримо, що такий добрий початок сприятиме розвитку церковно-державних відносин на благо народу України, що буде підтверджено добрими справами, відродженням благочестивих традицій і підвищенням рівня суспільної моралі», — зазначив у Різдвяному вітанні Митрополит Володимир, Предстоятель УПЦ.

«Своїм Різдвом, стражданнями, смертю і воскресінням Син Божий, Господь наш Ісус Христос, Спаситель знищив гріх і смерть в людській природі. Ось для чого Бог став людиною. Він став одним із нас, щоб грішника зробити святим, щоб смертного зробити безсмертним. Різдво Христове – це свято чеснот, джерело наших радостей, перемога духа над плоттю; свято, завдяки якому небо відкрилося для людини. Складаючи подяку Богові за Його благодіяння нам у минулому році, і в наступному році благаймо в наших щирих молитвах благословення Божого на нові здобутки на благо нашої святої Єдиної Української Помісної Православної Церкви та укріплення нашої Української держави», — читаємо у вітанні Патріарха Філарета, Предстоятеля УПЦ КП.

«Сенс воплочення у повноті спілкування між людиною та Богом. Сенс воплочення у тому, що людина у Христі отримує синівство та безсмертя. Сенс воплочення в обожненні, у тому, що людину осяює благодать, яка надає їй повноту Божества. Нехай же у цю таємничу ніч, коли у мороці Віфлеємської печери спалахнув вогонь Божества, кожен із нас, чад Святої Церкви згадає про правдивий сенс життя. Згадає, що єдині ліки, що можуть зцілити від стоми життям та смерті наше життя - це Христова любов та благодать Духу Святого», — наголошує у вітанні Митрополит Мефодій, Предстоятель УАПЦ.

«Суть цього празника в тому, що Єдинородний Божий Син прийшов поміж нас, аби здійснити вповні план Небесного Отця для нашого спасіння. Тому моїм найбільшим побажанням для всіх нас є те, щоб ця правда, що з нами Бог, посідала головне місце у наших різдвяних святкуваннях, щоб ми зберігали її у наших умах і серцях протягом цілого року і щоб вона робила наше життя зрозумілим, надавала кожній миті нашого земного існування спасенної вартості. Сьогодні на Святій Землі, зокрема у Вифлеємі, християни, які вже становлять меншість, перебувають у невідрадному становищі. Ці люди очікують нашої підтримки. Вірні нашої Церкви в Україні ще добре пам’ятають, що таке утиски і переслідування, бо потерпали від них ще кілька десятиліть тому… Поручаймо Милостивому Господу жителів тої землі, на якій воплотився Його Єдинородний Син, і християн – Його вірних послідовників», — закликав у різдвяному вітанні Патріарх Любомир, Предстоятель УГКЦ.

З різдвяним вітанням до українців звернулися і члени Постійної конференції українських православних єпископів поза межами України: «Бог воплотився на землі для того, щоб ми обожнювались з Ним через Його благодать. Ця дорога єднання людини з Богом починається з смиренного прийняття радісної новини про Народження Христа, з покаяння за всі свої гріхи прожитого нами життя і з твердою рішучістю почати нове життя зберігаючи і виконуючи всі заповіді Божі. Вступаючи в Нове літо Благості Господньої, постараймося підвести всі необхідні підсумки минулого 2010 року».

А Патріарх Константинопольський Варфоломій І у своєму різдвяному вітанні закликає християн у «похмурій атмосфері, яка панує останнім часом у всьому світі», чути обнадійливий голос Церкви та мати непохитну віру в непереможну любов Господа до людини, через яку і відбулося втілення Бога. «Тим самим Христос, який лежить в пелюшках у простих яслах Вифлеєму, "є не тільки “насущним”, духовним, але і матеріальним хлібом тілесної потреби (Яків 2:16). Тепер настав час для практичного застосування Євангельської звістки з достойним почуттям відповідальності! Зараз настав час для чіткого і точного здійснення слова апостола: "покажи мені віру свою з діл твоїх!" (Яків 2,18) .Настав час і можливість для нас", щоб підняти наші уми, до Божественних речей", до царської висоти любові, яка наближає нас до Бога», — йдеться у вітанні Патріарха Константинопольського.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ