Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глави Церков закликали світ допомогти припинити війну на Донбасі

Глави християнських конфесій України засуджують обстріл бойовиками мирних жителів Маріуполя і закликають світову спільноту до належної реакції на останні події на сході України.

У свою чергу глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет засудив останні "криваві провокації" на Донбасі і закликав світ "засудити кремлівський тероризм" на сході України.

"Те, що відбулося в Маріуполі, - жахлива трагедія, умисне вбивство терористами мирних жителів. Ми співчуваємо рідним загиблих, співчуваємо пораненим, всім жителям Маріуполя, які пережили один з найгірших днів в новітній історії свого міста. (...) Ми молимося за перемогу над агресором і встановлення на Донбасі, який є українською землею, справедливого світу", - цитує главу УПЦ-КП сайт Церкви.

Глава Української Греко-Католицької Церкви верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав висловив співчуття рідним і близьким загиблих в Маріуполі і слова підтримки постраждалим.

"Глава УГКЦ закликав міжнародне співтовариство допомогти Україні встановити мир на нашій землі, а волонтерів, міжнародні благодійні організації - якомога швидше надати всю необхідну допомогу постраждалим", - йдеться в повідомленні на сайті УГКЦ.

Як повідомлялося, 24 січня в результаті артобстрілів, який вчинили терористи і російські найманці, загинули 30 мирних жителів, в тому числі двоє дітей, 95 осіб отримали ушкодження різного ступеня тяжкості.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ